VNU

Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!

Nieuws

Ook tijdens NOT 2015 valt er weer heel veel nieuws op de beursvloer te zien. Een klein overzichtje van wat er o.a. aan innovaties gepresenteerd wordt.

 • Staatssecretaris Sander Dekker

  Staatssecretaris Dekker over #Onderwijs2032

  15 december, 2014
  Staatssecretaris Sander Dekker gaat als keynote speaker tijdens de NOT 2015 een dialoog aan over #Onderwijs2032. De centrale vraag tijdens deze bijeenkomst is: wat moeten kinderen leren op school zodat ze klaar zijn voor hun toekomst? Wil je meedenken over dit thema met Sander Dekker? Schrijf je dan in via de onderwijsacademie. Wees er snel bij, want vol = vol! Deze keynote sessie is op woensdag 28 januari om 10.15 uur.

  Lees meer >>

 • Freerunning

  Iedere dag apenkooien op hypermodern freerunschoolplein

  11 december, 2014

  Apenkooien is al jarenlang één van de meeste populaire spellen tijdens de gymlessen. Freerunnen op het schoolplein heeft veel overeenkomsten. Kinderen overwinnen hindernissen door te slingeren, rennen en te springen. Tijdens de NOT kun je een workshop volgen over freerunning in het onderwijs, waarin de waarde, de eindeloze mogelijkheden en de dilemma’s met betrekking tot uitproberen, uitdaging en veiligheid aan bod komen.

  Lees meer >>

 • Leesplaneet

  Leesplaneet biedt scholen online lezen voor tablets en digibord

  10 december, 2014

  Met de komst van digiborden en tablets op basisscholen ontstaat ook de vraag naar online lezen van kinderboeken. Leesplaneet, een streaming lezen-dienst van Ars Scribendi in samenwerking met enkele andere kinderboekenuitgeverijen, biedt scholen vanaf de NOT 2015 al meer dan honderd boeken online en voor 1 juli een online schoolbieb met driehonderd boeken.

  Lees meer >>

 • Mobiele apparaten

  Checklist voor laptops en tablets in het onderwijs

  9 december, 2014

  Steve JobsScholen, iScholen, Tabletonderwijs. Genoeg voorbeelden van onderwijsinstellingen die kiezen voor mobiel onderwijs. Sommige scholen kiezen ervoor leerlingen een toestel te geven, andere vragen kinderen hun eigen device mee te brengen. Hoe kun je mobiel onderwijs succesvol inzetten? Bekijk de checklist met belangrijke punten over Bring Your Own Device, ofwel BYOD. Meer informatie over onderwijs met mobiele devices krijg je tijdens verschillende seminars op de NOT.

  Lees meer >>

 • Kees van Overveld

  Sociale veiligheid op school

  9 december, 2014

  Het plan van staatssecretaris Dekker om scholen te verplichten een anti-pestprogramma te gaan gebruiken, stuitte op veel weerstand. Sinds september 2014 ligt er een alternatief op tafel: het ‘Actieplan sociale veiligheid op school’, geschreven door de PO-Raad en VO-Raad. Dit actieplan kent een haalbare insteek en sluit naadloos aan op een aantal gedragstheorieën die in het boek 'Groepsplan Gedrag in het voortgezet onderwijs' van Kees van Overveld nader zijn uitgewerkt. Tijdens de NOT kun je het boek inzien. De auteur is zelf aanwezig op vrijdag 30 januari van 10.30 tot 12.30 uur.

  Lees meer >>

 • E-trainingen

  Praktische handvatten met E-learning

  8 december, 2014

  Het onderwijs is de hoeksteen van de samenleving. De samenleving is echter sterk veranderd, dus het onderwijs moet hervormd worden naar de huidige tijd en de toekomst. Struikelblok is echter dat het onderwijs ook door de bezuinigingen beperkte financiële middelen heeft. De uitdaging voor scholen is dan ook om de kwaliteit te verhogen en aan te sluiten op de kennis en vaardigheden in de 21ste eeuw, tegen beperkte financiële middelen. E-trainingen van de Maltha groep, aanwezig tijdens de NOT, sluiten naadloos aan op die uitdaging.

  Lees meer >>

 • Marcel Schmeier

  Herkenbare voorbeelden van EDI

  8 december, 2014

  Van de hand van onderwijsadviseur Marcel Schmeier – ook bekend als @Onderwijsgek op Twitter – verschijnt in januari een praktisch boek over Expliciete Directe Instructie (EDI) met veel herkenbare voorbeelden. EDI is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor succeservaringen en betere leerprestaties bij alle leerlingen. Tijdens de NOT kun je het boek inzien. Marcel Schmeier is zelf aanwezig op woensdag 28 januari van 13.00-15.00 uur.

  Lees meer >>

RSS

Uitgelicht

Staatssecretaris Sander Dekker:

““De aanstaande NOT lijkt me een mooie gelegenheid voor leraren om zich te laten inspireren.” Lees verder>> .
Uitgelicht
 Unites4Education

In duizend dagen naar vernieuwend onderwijs

Op deze plek vind je elke week een blog van een van de onderwijsprofessionals gelieerd aan United4education; een niet-commercieel netwerk dat binnen duizend dagen de transitie naar werkelijk vernieuwend onderwijs onomkeerbaar in gang wil zetten door een gerichte en actieve aanpak gebaseerd op de transitiewetenschap.

Blijf op de hoogte en volg ons!
Of Twitter mee op #not2015

NOT