VNU

Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!
Meest
complete
onderwijs-
beurs!

Nieuws

Ook tijdens NOT 2015 valt er weer heel veel nieuws op de beursvloer te zien. Een klein overzichtje van wat er o.a. aan innovaties gepresenteerd wordt.

 • Gratis tablets voor directeuren PO bij boeken Snappet demonstratie

  26 januari, 2015

  Ben jij directeur in het primair onderwijs en zoek je een eenvoudige manier om te starten met tabletonderwijs? Maak tijdens de NOT een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie van Snappet bij jou op school. Je ontvangt dan een gratis tablet om alvast kennis te maken met ons oefenmateriaal en onze leerlingensoftware. Je bent welkom op de stand van Snappet (11.C065) in Hal 11.

  Lees meer >>

 • Zelf de touwtjes in handen bij het Meerjarig onderhoud schoolgebouwen

  26 januari, 2015

  Per 1 januari is het wettelijke geregeld dat schoolbesturen in het PO verantwoordelijk zijn voor het meerjarig onderhoud van de buitenzijde van het schoolgebouw. Voorheen gold dat alleen het onderhoud van de binnenzijde. Een wijziging die grote gevolgen heeft, zoals een verzwaarde taakbelasting voor de schoolbesturen. En de bekostiging van het onderhoud vanuit de gemeente is veelal niet toereikend voor het voeren van een gedegen meerjarig onderhoud. Of toch wel? De online onderhoudsmodule van School Facility (stand 11G032, Hal 11) biedt soelaas.

  Lees meer >>

 • Malmberg introduceert leerrevolutie op de NOT

  26 januari, 2015

  Malmberg werkt aan een leerrevolutie in het onderwijs; adaptief leren gebaseerd op de adaptieve leertechnologie van Knewton. Op de NOT introduceert de uitgeverij haar plannen. Bezoekers van de Malmbergstand (09.A090 in Hal 9) worden betrokken bij de visie en de concepten die Malmberg heeft op het vlak van adaptief leren. Met deze bezoekers wil Malmberg actief in gesprek over de leerrevolutie van adaptief leren.

  Lees meer >>

 • Sublime FM - Bas Westerweel

  Praat mee aan de Tafel van Vooruitgang

  26 januari, 2015

  Tijdens de NOT organiseert radiozender Sublime FM een inspirerend gesprek voortkomend uit het Sublime News - Nieuws van de Vooruitgang. Onder moderatie van Sublime FM presentator Bas Westerweel schuiven prominente gasten aan en praten over de ontwikkeling van het onderwijs met een blik op Onderwijs 2032. Onder andere Marloes van der Meer – Leraar van het Jaar MBO 2014, Jan Heijmans – Voorzitter Collega van bestuur Katholieke Pabo Zwolle en Claire Boonstra van Operation Education en United4Education lichten hun visie toe. Praat en denk ook mee en kom tot nieuwe inzichten tijdens de Tafel van de Vooruitgang. Op dinsdag 27 januari van 12.15 - 13.00 uur in de Onderwijsacademie: Leren en Onderwijzen met ICT (Hal 11) en op woensdag 28 januari een pop-up gesprek live vanaf de beursvloer.

  Lees meer >>

 • Guido van Genechten signeert op de NOT 2015

  22 januari, 2015

  Guido van Genechten is niet vaak in Nederland, maar speciaal voor de NOT 2015 komt hij signeren tijdens de beurs. Bekend van karakters als Rikki, IJsje, Tito Tovenaar, Klein wit visje en Spookje Spartacus. Hij en andere auteurs signeren op woensdag 28 januari in de signeerstand van Clavis Uitgeverij, 10. B057 in Hal 10.

  Lees meer >>

 • Beursaanbieding anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project

  22 januari, 2015

  Docenten, professoren en onderwijsassistenten kunnen altijd gratis naar anatomiemuseum BODY WORLDS. Bovendien mag je nu tijdelijk gratis een introducé meenemen. Boek je de excursie vóór 1 maart 2015, dan ontvang je ook nog eens €1 korting per leerling. Registreerop de NOT bij de BODY WORLDS stand (08.A059 in Hal 8) voor een gratis Docentenpas.

  Lees meer >>

 • Leskracht: Onderwijsvernieuwing concreet gemaakt

  22 januari, 2015

  Als antwoord op de onderwijsvraag van de 21e eeuw heeft Leskracht onderwijsvernieuwing concreet gemaakt met Spectrumbox®; een projectmatige aanpak, waarbij kinderen vanuit een thema samenwerken, onderzoeksvragen stellen, plannen, ontwerpen en ondernemen. Het team van Leskracht nodigt bezoekers van de NOT uit om het zelf te komen bekijken en beleven in stand 10.F008 op het Startersplein.

  Lees meer >>

RSS
Logo IPON
Logo EDG-Media
Logo VIVES
Sublime FM
Logo EDG-Media
Logo VIVES
Logo IPON
Sublime FM

Uitgelicht

Staatssecretaris Sander Dekker:

““De aanstaande NOT lijkt me een mooie gelegenheid voor leraren om zich te laten inspireren.” Lees verder>> .
Uitgelicht
 Unites4Education

In duizend dagen naar vernieuwend onderwijs

Op deze plek vind je elke week een blog van een van de onderwijsprofessionals gelieerd aan United4education. In blog nummer 6 legt Frans Droog uit op welke manieren United4education de leerling centraal stelt en dat ook in het onderwijs mogelijk wil maken.

Blijf op de hoogte en volg ons!
Of Twitter mee op #not2015

NOT