De NOT 2015 kijkt terug op een geslaagde editie. Ook dit jaar was weer heel veel nieuws op de beursvloer te zien. Een klein overzichtje van wat er o.a. aan innovaties gepresenteerd werd.

Nieuws 2015

 • NOT2015

  De NOT 2015 in cijfers

  4 februari, 2015

  Onderwijsprofessionals, exposanten en sprekers van de NOT 2015: ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan een geslaagde beurs! Deze editie was er weer een om trots op te zijn. Met ruim 40.000 bezoekers in totaal kunnen we zeker spreken van een succesvol evenement. Extra bijzonder was het verrassingsbezoek van koningin Maxima op de tweede beursdag.

  Lees meer >>

 • NOT2015

  Presentaties NOT 2015 online verzameld

  29 januari, 2015

  Heb je een seminar bezocht tijdens de NOT en wil je de presentatie rustig teruglezen? Of heb je de beurs helaas niet kunnen bezoeken, maar was je wel geïnteresseerd in één of meerdere seminars? We hebben zoveel mogelijk presentaties online verzameld, zodat je ze (alsnog) in alle rust kunt bekijken. En dat verzamelen gaat nog even door, ook na afloop van de beurs. Dus houd de betreffende pagina in de gaten: not.exporoute.com/presentaties-NOT-2015 

  Lees meer >>

 • Koningin Máxima bezoekt stand platform Wijzer in geldzaken

  28 januari, 2015

  Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 28 januari als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken een bezoek gebracht aan de stand van het platform Wijzer in geldzaken op de NOT. Thema van de stand van Wijzer in geldzaken is 'leren omgaan met geld'.

  Lees meer >>

 • Inschrijven als registerleraar bij Onderwijscoöperatie

  28 januari, 2015
  Registerleraren laten aan de samenleving zien dat ze goed opgeleide professionals zijn en hun vak goed bijhouden. De Onderwijscoöperatie werkt samen met leraren aan de ontwikkeling van het lerarenregister. Leraar wordt dan een registerberoep net zoals advocaten, accountants of medische beroepen. Voor iedereen die zich tijdens de NOT als registerleraar inschrijft, ligt een handige verrassing klaar: een powerbank die je telefoon meteen weer nieuwe energie geeft. Je vindt de Onderwijscoöperatie in Hal 10, stand D020.

  Lees meer >>

 • Eerste Computable Awards voor ict-projecten in het onderwijs

  28 januari, 2015
  Tijdens de NOT worden verschillende prijzen uitgereikt. Deze editie wordt daar een nieuwkomer aan toegevoegd: de Computable Awards 2015, voor bijzondere ict-projecten in het onderwijs. De tien uiteindelijke kanshebbers presenteren hun projecten vrijdag 30 januari tijdens de NOT. Bezoekers zijn welkom om deze sessies bij te wonen, van 09.30 uur tot 16.30 uur, in de Media Arena van Media Plaza in de Jaarbeurs. De winnaar wordt 3 november 2015 bekendgemaakt tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards in de Jaarbeurs.

  Lees meer >>

 • Winnaars Innovatie Awards 2015

  27 januari, 2015
  De winnaars van de NOT Innovatie Awards voor primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) zijn bekend. In elke categorie werd een Publieksprijs en een Juryprijs toegekend. Deze in totaal zes prestigieuze onderscheidingen voor vernieuwende producten of diensten werden uitgereikt op de eerste dag van de NOT.

  Lees meer >>

 • NOT 2015 officieel geopend

  27 januari, 2015
  De Nationale Onderwijstentoonstelling 2015 is dinsdag 27 januari officieel geopend. Prinses Laurentien van Oranje en Marloes van der Meer (Leraar van het Jaar MBO) drukten op de rode knop, waarna met een luide knal en een uitbarsting van confetti de beurs feestelijk van start ging. Daarna knipte Joke Lorist, docent Speciaal Onderwijs, het lintje bij de ingang door en liepen prinses Larentien en Marloes van der Meer als eerste bezoekers naar binnen. Al snel gevolgd door een grote menigte onderwijsprofessionals die het spits afbeten. De NOT duurt nog tot en met 31 januari en is woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

  Lees meer >>

 • Gratis tablets voor directeuren PO bij boeken Snappet demonstratie

  26 januari, 2015

  Ben jij directeur in het primair onderwijs en zoek je een eenvoudige manier om te starten met tabletonderwijs? Maak tijdens de NOT een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie van Snappet bij jou op school. Je ontvangt dan een gratis tablet om alvast kennis te maken met ons oefenmateriaal en onze leerlingensoftware. Je bent welkom op de stand van Snappet (11.C065) in Hal 11.

  Lees meer >>

 • Zelf de touwtjes in handen bij het Meerjarig onderhoud schoolgebouwen

  26 januari, 2015

  Per 1 januari is het wettelijke geregeld dat schoolbesturen in het PO verantwoordelijk zijn voor het meerjarig onderhoud van de buitenzijde van het schoolgebouw. Voorheen gold dat alleen het onderhoud van de binnenzijde. Een wijziging die grote gevolgen heeft, zoals een verzwaarde taakbelasting voor de schoolbesturen. En de bekostiging van het onderhoud vanuit de gemeente is veelal niet toereikend voor het voeren van een gedegen meerjarig onderhoud. Of toch wel? De online onderhoudsmodule van School Facility (stand 11G032, Hal 11) biedt soelaas.

  Lees meer >>

 • Malmberg introduceert leerrevolutie op de NOT

  26 januari, 2015

  Malmberg werkt aan een leerrevolutie in het onderwijs; adaptief leren gebaseerd op de adaptieve leertechnologie van Knewton. Op de NOT introduceert de uitgeverij haar plannen. Bezoekers van de Malmbergstand (09.A090 in Hal 9) worden betrokken bij de visie en de concepten die Malmberg heeft op het vlak van adaptief leren. Met deze bezoekers wil Malmberg actief in gesprek over de leerrevolutie van adaptief leren.

  Lees meer >>

 • Praat mee aan de Tafel van Vooruitgang

  26 januari, 2015

  Tijdens de NOT organiseert radiozender Sublime FM een inspirerend gesprek voortkomend uit het Sublime News - Nieuws van de Vooruitgang. Onder moderatie van Sublime FM presentator Bas Westerweel schuiven prominente gasten aan en praten over de ontwikkeling van het onderwijs met een blik op Onderwijs 2032. Onder andere Marloes van der Meer – Leraar van het Jaar MBO 2014, Jan Heijmans – Voorzitter Collega van bestuur Katholieke Pabo Zwolle en Claire Boonstra van Operation Education en United4Education lichten hun visie toe. Praat en denk ook mee en kom tot nieuwe inzichten tijdens de Tafel van de Vooruitgang. Op dinsdag 27 januari van 12.15 - 13.00 uur in de Onderwijsacademie: Leren en Onderwijzen met ICT (Hal 11) en op woensdag 28 januari een pop-up gesprek live vanaf de beursvloer.

  Lees meer >>

 • Guido van Genechten signeert op de NOT 2015

  22 januari, 2015

  Guido van Genechten is niet vaak in Nederland, maar speciaal voor de NOT 2015 komt hij signeren tijdens de beurs. Bekend van karakters als Rikki, IJsje, Tito Tovenaar, Klein wit visje en Spookje Spartacus. Hij en andere auteurs signeren op woensdag 28 januari in de signeerstand van Clavis Uitgeverij, 10. B057 in Hal 10.

  Lees meer >>

 • Beursaanbieding anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project

  22 januari, 2015

  Docenten, professoren en onderwijsassistenten kunnen altijd gratis naar anatomiemuseum BODY WORLDS. Bovendien mag je nu tijdelijk gratis een introducé meenemen. Boek je de excursie vóór 1 maart 2015, dan ontvang je ook nog eens €1 korting per leerling. Registreerop de NOT bij de BODY WORLDS stand (08.A059 in Hal 8) voor een gratis Docentenpas.

  Lees meer >>

 • Leskracht: Onderwijsvernieuwing concreet gemaakt

  22 januari, 2015

  Als antwoord op de onderwijsvraag van de 21e eeuw heeft Leskracht onderwijsvernieuwing concreet gemaakt met Spectrumbox®; een projectmatige aanpak, waarbij kinderen vanuit een thema samenwerken, onderzoeksvragen stellen, plannen, ontwerpen en ondernemen. Het team van Leskracht nodigt bezoekers van de NOT uit om het zelf te komen bekijken en beleven in stand 10.F008 op het Startersplein.

  Lees meer >>

 • Motorische bewegingen oefenen met zelfklevende kleurplaatrollen

  22 januari, 2015

  De zelfklevende kleurplaatrol van De Schrijfvriend & Peereboom is een goed alternatief voor traditionele kleurboeken. Als de kleurplaat vast zit, kunnen kinderen deze niet meer draaien en kleuren zodoende in alle richtingen in plaats van alleen op en neer. Daarmee oefenen ze hun fijn motorische bewegingen. Op de NOT kun je bij de stand van De Schrijfvriend & Peereboom (Hal 8, 08.E068O) profiteren van leuke prijscaties voor de zelfklevende kleurplaatrollen.

  Lees meer >>

RSS
Logo IPON
Logo EDG-Media
Logo VIVES
Logo IPON
Logo EDG-Media
Logo VIVES

Uitgelicht

Staatssecretaris Sander Dekker:

“De aanstaande NOT lijkt me een mooie gelegenheid voor leraren om zich te laten inspireren.”

Unites4Education

In duizend dagen naar vernieuwend onderwijs

Op deze plek vind je elke week een blog van een van de onderwijsprofessionals gelieerd aan United4education. In blog nummer 7 steekt Jan Fasen een hart onder de riem van schoolleiders die het voortouw nemen in de vernieuwingsslagen binnen het onderwijs.

NOT

Blijf op de hoogte en
meld je aan voor
onze e-mail nieuwsbrief!