Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Alle Activiteiten

Op de NOT 2017 bruist het van de activiteiten, lezingen en themapleinen. Op deze pagina vind je een overzicht van het uitgebreide programma.

Onderwijsacademie
Een terugkerend onderdeel van de NOT is het onafhankelijke congresprogramma, de Onderwijsacademie. De Onderwijsacademie is vormgegeven in samenwerking met de Adviesraad en het Onderwijspanel. Dit jaar gaan de lezingen over onder andere ‘Toenemende Werkdruk', ‘Onderzoekend Leren, ‘Sociaal Emotioneel Leren’ en ‘Duurzame en Gezonde Scholen’. Daarnaast staan verschillende andere thema’s centraal tijdens de NOT 2017, waaronder ‘Het Jonge Lerarenplan’ en ‘ICT in het Onderwijs’. 

Nieuw dit jaar is de Onderwijsacademie voor kinderopvang in samenwerking met Het Kinderopvangfonds. Het Kinderopvangfonds stimuleert en faciliteert innovatieve en kwalitatieve kinderopvang, in de breedste zin van het woord, vanuit het perspectief van kind en ouder. Sardes, het onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector en specialist op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding, heeft eveneens een grote rol in het congresprogramma voor kinderopvang. » Bekijk hier het programma.

Young Professional Programma   
In samenwerking met de LerarenKamer is een apart inhoudelijk programma opgezet voor Young Professionals. Op vrijdag 27 januari staan de drie Onderwijsacademies van PO, VO en MBO geheel in het teken van leraren die maximaal vijf jaar in het onderwijs actief zijn. Leraren van het Jaar gaan in op knelpunten waar zij als starters tegenaan liepen. Zij bieden handvatten en geven praktische tips. » Bekijk hier het programma.

Exposanten Workshops
Onder de namen Theater Groen, Theater Blauw, Theater Oranje en Theater Paars vind je de commerciële presentatiesessies. Deze sessies worden door exposanten gegeven. » Bekijk hier het programma. Indien je verzekerd wilt zijn van een plek, kunt je je via de voorregistratie aanmelden voor een sessie. Vrije inloop is alleen mogelijk als er nog vrije plaatsen beschikbaar zijn. 

Theater Blauw 
- Segment: Management, Advies & Organisatie en Bouw, Facilitair & Inrichting
- Locatie: Croesezaal boven hal 8

Theater Groen

- Segment: Leermiddelen & Materialen en Management, Advies & Organisatie
- Locatie: Croesefoyer boven hal 8

Theater Oranje
 
- Segment: Leermiddelen & Materialen
- Locatie: Marijkezaal tussen hal 8 en 9

Theater Paars 
- Segment: Leren & Onderwijzen met ICT
- Locatie: Hal 11

Straten/pleinen 
Ook zijn er weer vele straten en pleinen ingericht die geheel in het teken van een specifiek onderwerp staan zoals het kinderboekenplein, het opleidingenplein en het programmeerplein en het beweegplein.

Innovatie Award & Innovatieroute
Innovatieve producten en diensten van exposanten worden in de schijnwerpers gezet door middel van de Innovatie Award. Deze Award wordt uitgereikt in de sectoren PO, VO en MBO. Per sector heeft de jury vijf inzendingen genomineerd en twee keer per dag gaat de Innovatieroute langs de vijf genomineerden. Deze route is er zowel voor PO, als voor VO en MBO. Op de eerste dag van de NOT worden de drie winnaars bekend gemaakt. Ook de drie winnaars van de Publieksprijs worden dan onthuld. De Innovatie Award & Innovatieroute is een initiatief van Jaarbeurs waarbij een onafhankelijke vakjury de inzendingen van exposanten heeft beoordeeld. » Lees meer over de inzendingen en de jury.