Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Alle Activiteiten

Op de NOT 2017 bruiste het van de activiteiten, lezingen en themapleinen. Op deze pagina vind je een overzicht van het uitgebreide programma.

Onderwijsacademie
Een terugkerend onderdeel van de NOT is het onafhankelijke congresprogramma, de Onderwijsacademie. De Onderwijsacademie is vormgegeven in samenwerking met de Adviesraad en het Onderwijspanel. Dit jaar gingen de lezingen over onder andere ‘Toenemende Werkdruk', ‘Onderzoekend Leren, ‘Sociaal Emotioneel Leren’ en ‘Duurzame en Gezonde Scholen’. Daarnaast stonden verschillende andere thema’s centraal tijdens de NOT 2017, waaronder ‘Het Jonge Lerarenplan’ en ‘ICT in het Onderwijs’. 

Nieuw dit jaar was de Onderwijsacademie voor kinderopvang in samenwerking met Het Kinderopvangfonds. Het Kinderopvangfonds stimuleert en faciliteert innovatieve en kwalitatieve kinderopvang, in de breedste zin van het woord, vanuit het perspectief van kind en ouder. Sardes, het onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector en specialist op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding, heeft eveneens een grote rol in het congresprogramma voor kinderopvang. » Bekijk hier het programma.

Young Professional Programma   
In samenwerking met de LerarenKamer werd een apart inhoudelijk programma opgezet voor Young Professionals. Op vrijdag 27 januari stonden de drie Onderwijsacademies van PO, VO en MBO geheel in het teken van leraren die maximaal vijf jaar in het onderwijs actief zijn. Leraren van het Jaar gingen in op knelpunten waar zij als starters tegenaan liepen. Zij boden handvatten en gaven praktische tips. » Bekijk hier het programma.

Exposanten Workshops
Onder de namen Theater Groen, Theater Blauw, Theater Oranje en Theater Paars vond je de commerciële presentatiesessies. Deze sessies werden door exposanten gegeven. » Bekijk hier het programma. 

Theater Blauw 
- Segment: Management, Advies & Organisatie en Bouw, Facilitair & Inrichting
- Locatie: Croesezaal boven hal 8

Theater Groen

- Segment: Leermiddelen & Materialen en Management, Advies & Organisatie
- Locatie: Croesefoyer boven hal 8

Theater Oranje
 
- Segment: Leermiddelen & Materialen
- Locatie: Marijkezaal tussen hal 8 en 9

Theater Paars 
- Segment: Leren & Onderwijzen met ICT
- Locatie: Hal 11

Straten/pleinen 
Ook waren er weer vele straten en pleinen ingericht die geheel in het teken van een specifiek onderwerp stonden zoals het kinderboekenplein, het opleidingenplein en het programmeerplein en het beweegplein.

Innovatie Award & Innovatieroute
Innovatieve producten en diensten van exposanten werden in de schijnwerpers gezet door middel van de Innovatie Award. Deze Award werd uitgereikt in de sectoren PO, VO en MBO. Per sector had de jury vijf inzendingen genomineerd en twee keer per dag ging de Innovatieroute langs de vijf genomineerden. Deze route was er zowel voor PO, als voor VO en MBO. Op de eerste dag van de NOT werden de drie winnaars bekend gemaakt. Ook de drie winnaars van de Publieksprijs werden onthuld. De Innovatie Award & Innovatieroute is een initiatief van Jaarbeurs waarbij een onafhankelijke vakjury de inzendingen van exposanten heeft beoordeeld. » Lees meer over de inzendingen en de jury.