VNU

Voor PO, VO of MBO: er was genoeg te doen in 2011

Het programma van de NOT was in 2011 geheel vernieuwd: er waren meer activiteiten dan ooit! Nieuw waren bijvoorbeeld de NOT Academie, themaroutes, Techniekstraat en het Cultuurpaviljoen.

Techniekstraat
Nederland heeft technische jongeren nodig! Er is een groot tekort aan technici en dit tekort wordt de komende jaren alleen maar groter. In de Techniekstraat lieten we zien op welke manier je als docent in het basisonderwijs leerlingen met techniek kennis kunt laten maken. Daarnaast is het een goede voorbereiding op technische opleidingen in het voortgezet onderwijs.

Cultuurpaviljoen
Cultuur elitair en ver van je bed? Niet met het nieuwe Cultuurpaviljoen. Daar kwamen ruim twintig cultuuraanbieders, van musea tot theatergezelschappen, kant-en-klare culturele lesstof aanbieden. Ook zijn sommige culturele instellingen direct inzetbaar als ‘leermiddel’. Initiatiefnemer was Insite Media, uitgever van cultuurgidsen, en deelnemers waren onder anderen Movies that matter, Cultuurhuis Noord-Holland, Muziektheater Amsterdam en Joods Historisch Museum. 

Daarnaast kon u in 2011 ook weer een flink aantal vertrouwde activiteiten tegenkomen, zoals de NOT Innovatieprijs, Kinderboekenstraat, Dyslexiestraat en het Wereldplein. En daarnaast natuurlijk ook de workshops en lezingen van exposanten! Interessant voor zowel docent als management. Een aantal sessies zijn gefilmd, kijk voor de webcasts van die sessies hier.

Kinderboekenstraat
Inmiddels vaste prik tijdens de NOT: de Kinderboekenstraat. Hier vindt u elke editie de grootste verzameling van aanbieders van kinderboeken bij elkaar. In 2011 deden in totaal ruim twintig deelnemers mee. Naast het uitgebreide aanbod werden ook signeersessies gehouden en konden bezoekers op hun gemak boeken doorlezen in de leeslounge van de Kinderboekenstraat.

Dyslexiestraat
Na het succes van 2009 was de Dyslexiestraat uiteraard ook in 2011 aanwezig. In deze bijzondere straat vindt de bezoeker specialisten op het gebied van dyslexie. De organisaties werken allemaal vanuit de principes van de Protocollen Leesproblemen en Dyslexie. Het doel van de Dyslexiestraat is helderheid en transparantie te bieden voor een optimale begeleiding van deze zorgleerlingen. Deelnemers in 2011 waren: Dedicon, Masterplan Dyslexie, Lexima, LBRT, Escape en NVLF.