Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Blogs

 • EduEnVogue

  25 januari, 2017

  Lees meer >>

 • onderwijsvraag

  Waarom geven we cijfers?

  22 januari, 2017
  Operation Education onderzoekt in samenwerking met BNR Nieuwsradio, samen met luisteraars en volgers, een onderwijsvraag volgens een vast stramien: historie, voordelen, nadelen, alternatieven. Deze keer: Waarom geven we cijfers?

  Lees meer >>

 • eindexamen

  Waarom hebben we een centraal eindexamen?

  16 januari, 2017
  Operation Education onderzoekt in samenwerking met BNR Nieuwsradio, samen met luisteraars en volgers, een onderwijsvraag volgens een vast stramien: historie, voordelen, nadelen, alternatieven. Deze week: Waarom een centraal eindexamen?
   

  Lees meer >>

 • Bianca

  Kinderboekenstraat

  2 januari, 2017

  Bianca Antonissen is eigenaar van Jufbianca.nl en oprichter van Kleuterwereld. Als prentenboekenliefhebber maakt ze lesmaterialen voor Kleuteruniversiteit.  Daarnaast blogt ze voor de NOT. Deze week vertelt ze over haar favoriete plekje: De Kinderboekenstraat.

  Lees meer >>

 • chairs

  Waarom zijn er 10-minutengesprekken?

  23 december, 2016
  Operation Education onderzoekt in samenwerking met BNR Nieuwsradio, samen met luisteraars en volgers, een onderwijsvraag volgens een vast stramien: historie, voordelen, nadelen, alternatieven. Deze week: Waarom zijn er 10-minutengesprekken?

  Lees meer >>

 • Nieuwe woorden

  Een nieuw woord

  21 december, 2016

  Rudger Minnee is leerkracht in het speciaal onderwijs en blogt voor Toekomstklas, een platform waar onderwijsprofessionals lessuggesties, werkvormen en les ideeën rondom toekomstgericht onderwijs en 21st century skills kunnen vinden en delen. In zijn blog geeft hij diverse praktijkvoorbeelden. Deze week ging hij met zijn leerlingen op zoek naar nieuwe woorden voor bestaande voorwerpen.

  Lees meer >>

 • italian summer

  Waarom hebben we (vaste) lange zomervakanties?

  19 december, 2016

  Operation Education onderzoekt in samenwerking met BNR Nieuwsradio, samen met luisteraars en volgers, een onderwijsvraag volgens een vast stramien: historie, voordelen, nadelen, alternatieven. Deze week: Waarom hebben we (vaste) lange zomervakanties? Lange zomervakanties vergroten in meerdere opzichten het gat tussen kansarm en kansrijk, zo blijkt uit onderzoek. Is dat wat we willen?

  Lees meer >>

 • blog

  Bijzondere woorden

  7 december, 2016

  Rudger Minnee is leerkracht in het speciaal onderwijs en blogt voor Toekomstklas, een platform waar onderwijsprofessionals lessuggesties, werkvormen en les ideeën rondom toekomstgericht onderwijs en 21st century skills kunnen vinden en delen. In zijn blog geeft hij diverse praktijkvoorbeelden. Deze week legt hij de werkopdracht 'bijzondere woorden' aan de leerlingen voor.

   


   

  Lees meer >>

 • woord

  Woord voor woord

  29 november, 2016

  Rudger Minnee is leerkracht in het speciaal onderwijs en blogt voor Toekomstklas, een platform waar onderwijsprofessionals lessuggesties, werkvormen en les ideeën rondom toekomstgericht onderwijs en 21st century skills kunnen vinden en delen. In zijn blog geeft hij diverse praktijkvoorbeelden. Deze week speelt hij het spel 'woord voor woord' waarmee de leerlingen goed naar elkaar leren te luisteren, elkaar uit laten praten en letten op wat de ander zegt.

  Lees meer >>

 • Toekomstklas

  Los het op!

  21 november, 2016

  Rudger Minnee is leerkracht in het speciaal onderwijs en blogt voor Toekomstklas, een platform waar onderwijsprofessionals lessuggesties, werkvormen en les ideeën rondom toekomstgericht onderwijs en 21st century skills kunnen vinden en delen. In zijn blog geeft hij diverse praktijkvoorbeelden. Deze week: ‘Los het op!' waarin de leerlingen aan de slag gaan met het bedenken van oplossingen voor een groot (maatschappelijk) probleem.

  Lees meer >>

RSS