Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Onderwijsmuseum

In het Onderwijsmuseum in Dordrecht  heeft met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. En die verscheidenheid aan objecten is terug te zien in de uitgebreide collectie. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst.

Bezoek het Onderwijsmuseum met korting
Speciaal voor de NOT heeft het onderwijsmuseum een leuke actie opgezet. Alle bezoekers van de NOT krijgen 50% korting op een bezoek aan het museum. Download hier de kortingsvoucher, print hem uit en neem hem mee naar het museum. 

Win een uitje met de hele klas naar het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht!
Speciaal voor de bezoekers van de NOT stelt het Nationaal Onderwijsmuseum een uitje voor de hele klas beschikbaar! Het enige dat je daarvoor moet doen is het beantwoorden van de volgende vraag:

Wat is de officiële benaming van onderstaand voorwerp dat tot in de 19e eeuw in het onderwijs werd gebruik als strafmiddel?

 

Wat kun je winnen?
Jullie uitje in het Onderwijsmuseum begint natuurlijk met koffie, thee, limonade en wat lekkers in het Museumcafé. Daarna maken jullie een interactieve en levendige reis door het onderwijs van vroeger en nu onder leiding van onze museumdocenten. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de school van nu en die van vroeger? Hoe hebben de leerlingen zelf leren lezen en hoe ging dat in de Middeleeuwen? En hoe zit het met de straffen van nu en in de achttiende eeuw?

Tijdens deze rondleiding duiken jullie in de wereld van het onderwijs en leren dat alles wat zij nu nog steeds doen, ergens in het verleden ook gedaan werd. Maar dan nét iets anders.

Het hele bezoek (ontvangst en rondleiding) duurt anderhalf uur en er kunnen maximaal 30 leerlingen aan deelnemen.