Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Revolutionaire software voor Engelse leesvaardigheid van Graviant nu beschikbaar in Nederland

Reading Assistent is de enige leessoftware ter wereld die spraakherkenning gebruikt om de prestaties van leerlingen te verbeteren. De leerling leest hardop een Engelse tekst voor en krijgt meteen persoonlijke feedback. Daarbij is ook aandacht voor begrijpend lezen. Reading Assistent biedt een doorlopende leerlijn vanaf groep 3 tot het einde van het voortgezet onderwijs. Meer dan drie miljoen gebruikers in meer dan vijftig landen gebruiken de software al. Aan de zeer geavanceerde spraaktechnologie ligt jarenlang wetenschappelijk onderzoek ten grondslag.

Individueel niveau
Marco Harzing, creatief directeur bij Graviant Learning: “Graviant biedt al ruim 35 jaar oplossingen voor passend onderwijs. Reading Assistent kan weliswaar worden ingezet in het regulier onderwijs, maar de aangeboden stof snijdt zich toe op het individuele niveau van de leerling. Daarmee is het een prachtige aanvulling op ons aanbod. Reading Assistent stelt leraren in staat hun leerlingen precies op die vlakken te ondersteunen waar dat nodig is. Ook ouders kunnen samen inloggen met hun kind en de resultaten inzien. Honderden leerlingen maken al met veel enthousiasme en succes gebruik van onze software. Daarnaast loopt er een flink aantal pilots bij scholen en andere instellingen. De reacties uit de markt zijn erg positief en de resultaten zijn uitstekend te noemen.”

Graviant op de NOT
Op de NOT-stand van Graviant Learning kunnen bezoekers Reading Assistent zelf uitproberen. Het is daarbij mogelijk om door de ogen van zowel de leerling als de leraar te kijken. Daarnaast kunnen bezoekers zich inschrijven voor een pilotversie. Ze mogen de software dan vrijblijvend een maand lang uitproberen voor vijf leerlingen. Op donderdag 26 en vrijdag 27 januari is bovendien Peter Carabi aanwezig op de stand van Graviant Learning. Peter is vicepresident Global Business Development bij Scientific Learning, de Amerikaanse producent van Reading Assistent. Hij is beschikbaar om demonstraties te geven en vragen te beantwoorden.