Vijf dagen inspiratie, de nieuwste
trends en ontwikkelingen.
Nu ook aandacht voor
‘Het jonge kind’. Mis het niet!

Wetenschap- en techniekles geven was nog nooit zo makkelijk

12Kun jij je hersens voor de gek houden? Wat is kippenvel? Op deze, en vele andere vragen, geeft de Aha!-vragengenerator een antwoord. Haal hem gratis op bij de stand van TechniekTalent.nu tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Deze gadget voorziet in een grote behoefte, want hij is erg populair bij leerkrachten op de beurs.

De Aha!-vragengenerator is speciaal voor de NOT ontwikkeld. Leerkrachten kunnen de vragengenerator gratis proberen, meenemen en gebruiken op het digibord in hun klas. In een les van slechts 15 minuten gaan ze samen met leerlingen op zoek naar een antwoord op een wetenschap- en techniekvraag. Een les techniek was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Aha!-moment
Akke Visser van TechniekTalent.nu: “Leerkrachten vinden het soms lastig om Wetenschap & Techniek in hun lesprogramma in te passen. Op deze manier ervaren ze hoe leuk en interessant Wetenschap & Techniek eigenlijk is. Zowel leerkracht als leerling beleven hiermee gegarandeerd een Aha!-moment.” In de loop van het jaar wordt het aantal vragen in de AHA!-vragengenerator uitgebreid van meer dan 20 naar ruim 50.

Waar te vinden?
Ook zin om laagdrempelig te starten met wetenschap- en techniekonderwijs? De AHA!-vragengenerator is gratis op te halen bij TechniekTalent.nu in hal 8, stand 055