Nieuws

Ook tijdens de NOT 2017 is er weer heel veel nieuws op de beursvloer te zien voor medewerkers van basisscholen. 

 • faqta

  Talent krijgt weer een podium in het basisonderwijs

  22 januari, 2017
  Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017 zetten Faqta, VARA's Kinderen voor Kinderen en Heutink zich samen in voor meer aandacht voor talentontwikkeling in het basisonderwijs. “Als we op een slimme manier meer belang hechten aan vakken zoals muziek en wetenschap, dan leren kinderen op jonge leeftijd al hun eigen talent te ontdekken en bereiden we ze voor op toekomstige banen”, volgens Anouk Binkhuysen, CEO en founder van Faqta.

  Lees meer >>

 • kim en machteld

  Ontmoet schrijfster Machteld van Zalingen en illustrator Kim den Dulk

  22 januari, 2017
  Altijd al kennis willen maken met een echte kinderboekenschrijfster en een illustrator? Dat kantijdens de NOT bij Stichting Tabletonderwijs Krabbie Krab op School, met dank aan Aerial Media! 

  Lees meer >>

 • Win een gratis museumles!

  19 januari, 2017

  Vergeet niet de coupon uit de beursgids in te vullen en in te leveren bij de stand van Paleis het Loo. Je ontvangt daarmee een leuke attentie én maakt kans op een gratis museumles!

  Lees meer >>

 • Veel basisscholen worstelen met invulling vak wereldoriëntatie

  18 januari, 2017
  Afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar de vakken taal en rekenen. Het vak wereldoriëntatie heeft hier in veel gevallen onder geleden. Door de maatschappelijke discussie over het onderwijs van de toekomst zijn basisscholen zoekende naar een goede invulling van het vak wereldoriëntatie. Op de NOT kunnen leerkrachten een gratis whitepaper bij Malmberg ophalen die antwoord geeft op de vraag ‘21e eeuwse vaardigheden en wereldoriëntatie, hoe doe je dat?’

  Lees meer >>

 • Lessen in ‘zelfkennis’ voor groep 7/8 PO en brugklas VO

  18 januari, 2017
  Knap Kind brengt twee methodes in het onderwijs. Het zijn lessen in ‘zelfkennis’; van groot belang voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar. 

  Lees meer >>

 • Dagelijks bezig met de computer? Leer typen!

  18 januari, 2017
  Op school en thuis maken we veelvuldig gebruik van de computer. Meer dan 90% van alle teksten wordt digitaal geproduceerd. Daarom is het belangrijk dat we vlot en accuraat het toetsenbord kunnen bedienen. Iedereen kan dit leren!

  Lees meer >>

 • dm

  Scholen aan de slag met 15 minuten rennen per dag

  17 januari, 2017
  Fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Dat bereik je met The Daily Mile. Het initiatief dat in het Verenigd Koninkrijk al een groot succes is startte in 2016 ook officieel in Nederland. Ondertussen doen er in heel Nederland al meer dan 6166 leerlingen mee aan The Daily Mile.

  Lees meer >>

 • 1

  TechniekTalent.nu lanceert de Aha!-vragengenerator voor basisscholen

  17 januari, 2017
  Waarom gaan we gapen van gegaap? Wat is kippenvel? Waarom kun je jezelf niet kietelen? Hoe blijft een pinguïn droog en warm? Op deze, en vele andere vragen, geeft de Aha!-vragengenerator een antwoord op de stand van TechniekTalent.nu. Leerkrachten kunnen de vragengenerator gratis proberen, meenemen en gebruiken voor een digibordles in hun klas. Een les techniek was nog nooit zo leuk en makkelijk!

  Lees meer >>

 • Boost je schoolplein: win een speeltoestel

  16 januari, 2017
  Hoe kunnen we samen jou jouw schoolplein zo uitdagend mogelijk maken? Met die vraag houdt Van Ee Speeltoestellen zich al meer dan 25 jaar bezig. Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling zijn de specialisten aanwezig om samen met jou over deze vraag na te denken.

  Lees meer >>

 • WordSpeed, uitdagende leestrainer voor technisch lezen

  12 januari, 2017
  WordSpeed is een leestrainer die niet alleen is ontwikkeld voor kinderen met dyslexie, maar voor alle kinderen met een leesachterstand waarbij technisch lezen minder vlot verloopt. De methode wordt tijdens de aanstaande edtie van de NOT gelanceerd.

  Lees meer >>

RSS

Mediacontainer

edg
edg

Uitgelicht

Rinda den Besten

Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad:

“Ik hoop dat alle leraren en schoolleiders die de NOT bezoeken zich afvragen: ‘Krijgen mijn leerlingen allemaal dezelfde kansen op school?’ En dat ze na afloop zelf kansen zien om iets te doen met hun eigen ideeën voor onderwijsverbetering en het bevorderen van gelijke kansen.”

 

Innovatie Award 

Innovatieve producten en diensten van exposanten worden in de schijnwerpers gezet door middel van de Innovatie Award. Deze Award wordt uitgereikt in de sectoren PO, VO en MBO. Per sector heeft de jury vijf inzendingen genomineerd en twee keer per dag gaat de Innovatieroute langs de vijf genomineerden.

Deze route is er zowel voor PO, als voor VO en MBO. Op de eerste dag van de NOT worden de drie winnaars bekend gemaakt. Ook de drie winnaars van de Publieksprijs worden dan onthuld. De Innovatie Award & Innovatieroute is een initiatief van Jaarbeurs waarbij een onafhankelijke vakjury de inzendingen van exposanten heeft beoordeeld.

NOT

Blijf op de hoogte en
meld je aan voor
onze e-mail nieuwsbrief!