Nieuws

Ook tijdens NOT 2017 is er weer heel veel nieuws op de beursvloer te zien voor iedereen die werkzaam is in het voortgezet onderwijs. 

 • Maak kans op een SPRK+-robotbal bij de stand van Bordfolio

  24 januari, 2017
  Bordfolio is een online onderwijssysteem voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs met daarin een planbord en een leerlingportfolio.  Al meer dan 30 PO en VO- scholen werken met het digitale onderwijssysteem en zijn zeer enthousiast.  Met het online planbord en portfolio kunnen leerlingen zelf activiteiten plannen, werk verzamelen en delen waar ze trots op zijn. 

  Lees meer >>

 • Samenwerking Tumult en SCOL voor VSO en PO

  23 januari, 2017
  Rovict en Tumult hebben bekend gemaakt een samenwerking aan te gaan met de programmas SCOL en Tumult. De inhoudelijke afstemming tussen het lesmateriaal van Tumult en de gedragscategorieën van de SCOL concentreert zich in eerste instantie op het VSO. De volgende stap is de afstemming tussen Tumult en de SCOL PO

  Lees meer >>

 • Senet lanceert StageKompas en OERknal

  22 januari, 2017
  Senet lanceert op de NOT 2017 twee nieuwe software oplossingen voor het onderwijs: StageKompas en OERknal. StageKompas richt zich op het voortgezet onderwijs en biedt scholen een totaaloplossing voor het stageproces voor leerling, docent, stagebureau en stagebedrijf. OERknal is gericht op het mbo onderwijs en biedt een oplossing om de OER (Onderwijs- en Examenregeling, red.) veel sneller en beter gereed te krijgen. 

  Lees meer >>

 • Win een gratis museumles!

  19 januari, 2017

  Vergeet niet de coupon uit de beursgids in te vullen en in te leveren bij de stand van Paleis het Loo. Je ontvangt daarmee een leuke attentie én maakt kans op een gratis museumles!

  Lees meer >>

 • Lessen in ‘zelfkennis’ voor groep 7/8 PO en brugklas VO

  18 januari, 2017
  Knap Kind brengt twee methodes in het onderwijs. Het zijn lessen in ‘zelfkennis’; van groot belang voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar. 

  Lees meer >>

 • WordSpeed, uitdagende leestrainer voor technisch lezen

  12 januari, 2017
  WordSpeed is een leestrainer die niet alleen is ontwikkeld voor kinderen met dyslexie, maar voor alle kinderen met een leesachterstand waarbij technisch lezen minder vlot verloopt. De methode wordt tijdens de aanstaande edtie van de NOT gelanceerd.

  Lees meer >>

 • DigiPlein365, het punt waar iedereen samenkomt

  12 januari, 2017
  Leerlingen, docenten en medewerkers komen digitaal samen op DigiPlein365, hét platform waar je met één keer inloggen bij al je informatie kunt zoals mail, applicaties, documenten of digitale leermiddelen. Alles is binnen handbereik in één overzicht.

  Lees meer >>

 • digitale geletterdheid

  Hoe integreer je Digitale Geletterdheid op school?

  9 januari, 2017
  Veel scholen zijn druk bezig de 21st century skills in hun onderwijs te integreren. Maar hoe doe je dat specifiek met het onderdeel digitale vaardigheden? Hoe maak je jouw leerlingen digitaal geletterd? 

  Lees meer >>

 • Horizon

  Educatieve programma's over duurzame energie door Horizon Fuel Cell Technologies

  3 januari, 2017
  Horizon Fuel Cell Technologies is de grootste leverancier van fuel cells onder de 1.000W, die door klanten in meer dan 65 landen worden gebruikt. Buiten deze professionele tak heeft Horizon ook een educatieve tak, waar producten worden geleverd voor het onderwijs om jonge mensen in contact te brengen met duurzame energie.
   

  Lees meer >>

 • Malmberg introduceert nieuwe aardrijkskundemethode 'De wereld van'

  3 januari, 2017
  Malmberg introduceert De wereld van. De eerste methode die niet alleen uitgaat van wat je moet weten over de wereld, maar ook van wat je wilt weten over de wereld. Zodat leerlingen deze samen met hun docent beter kunnen beschrijven, begrijpen en ooit misschien wel kunnen veranderen.

  Lees meer >>

RSS

Mediacontainer

edg
edg

Voorzitter VO-raad Paul Rosenmöller:

“Werken in het onderwijs wordt steeds meer een teamsport. De NOT kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Ik wens leerlingen toe dat hun leraren en schoolleiders zich volop laten inspireren door wat ze op de NOT zien en horen van alle onderwijscollega’s.”

 

Innovatie Award 

Innovatieve producten en diensten van exposanten worden in de schijnwerpers gezet door middel van de Innovatie Award. Deze Award wordt uitgereikt in de sectoren PO, VO en MBO. Per sector heeft de jury vijf inzendingen genomineerd en twee keer per dag gaat de Innovatieroute langs de vijf genomineerden.

Deze route is er zowel voor PO, als voor VO en MBO. Op de eerste dag van de NOT worden de drie winnaars bekend gemaakt. Ook de drie winnaars van de Publieksprijs worden dan onthuld. De Innovatie Award & Innovatieroute is een initiatief van Jaarbeurs waarbij een onafhankelijke vakjury de inzendingen van exposanten heeft beoordeeld.

NOT

Blijf op de hoogte en
meld je aan voor
onze e-mail nieuwsbrief!