Artikel 15 april 2022

Grote rol voor Surf in digitaliseringsplan onderwijs

Bij het digitaliseringsplan waarvoor mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten gezamenlijk honderden miljoenen euro's ontvangen, is een belangrijke rol weggelegd voor Surf. Het ict-samenwerkingsverband van de onderwijssector regelt de ict-infrastructuur voor de instellingen. Er worden afspraken gemaakt over informatie-ordening en systeemkoppelingen en er is werk aan gezamenlijke ict-voorzieningen.

In totaal is 603 miljoen euro beschikbaar voor digitalisering in het mbo en hoger onderwijs, werd vandaag bekend. 560 miljoen daarvan is afkomstig van het Nationaal Groeifonds, 40 miljoen komt van de onderwijsinstellingen zelf en drie miljoen vindt zijn oorsprong in het bedrijfsleven. Doel van de plannen is de kwaliteit van het onderwijs te verhogen door studenten en docenten digitale voorzieningen te laten gebruiken zonder dat zij zich hoeven te bekommeren om privacy en security.

Ict-coöperatie Surf neemt zitting in de stuurgroep van het programma Digitaliseringsimpuls Onderwijs, het samenwerkingsverband dat de honderden miljoenen euro’s namens de onderwijsinstellingen regelde. Verder zitten in die groep bestuurders uit het mbo, het hbo en van de universiteiten. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt als agendalid actief geïnformeerd over de voortgang. Er komt ook een stafbureau voor de dagelijkse besognes, blijkt uit een presentatie op de site van Surf.

Lees het volledige artikel op computable.nl