Didactiek - Hal 1

“Onderwijs geeft je de sleutels in handen voor de rest van je leven”, stelt onderwijsminister Dennis Wiersma (de Volkskrant, 27-08-2022). De minister is daar, als ‘stapelaar’, zelf een goed voorbeeld van.

Didactiek is de kern van onderwijs en kinderopvang en houdt verband met alles wat te maken heeft met het professioneel handelen van leraren en pedagogisch medewerkers. Hoe breng je als professional nu en in de nabije toekomst kennis en vaardigheden zo goed mogelijk over op kinderen en jongeren? Wat zijn de nieuwste inzichten over de werking van het kinder- en puberbrein? Hoe ga je om met niveauverschillen? Hoe houd je je leerlingen én jezelf gemotiveerd? Hoe belangrijk is eigenaarschap? Hoe verbeter je de aansluiting ko-po-vo? Hoe ontwikkel je doorlopende leerlijnen?

Registreer je voor gratis toegang

Onderwijs- en kinderopvangsector in beweging…

De sectoren zijn enorm in beweging. Tegelijkertijd hangt het tekort aan medewerkers voortdurend als het zwaard van Damocles boven de onderwijs- en kinderopvangsector. Kunnen we (nog) betere kwaliteit leveren met minder mensen? Kunnen we op onderdelen ons werk anders organiseren? En hoe blijf je in deze hectische tijden werken aan je eigen professionaliteit?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de NOT.

Meld je aan voor gratis toegang

Presentaties en sessies over didactiek

Hal 1 staat vijf dagen lang helemaal in het teken van didactiek! Je vindt er het theater van de Academie ‘Voor ontwikkeling én groei’, waar onafhankelijke sprekers als Pepijn Dousie, Jan van de Ven, Erik van ’t Zelfde, Tessa Roseboom en Allard Lindhout het podium betreden en je met hun keynotes informeren en enthousiasmeren. In de Studielokalen 01 en 02 verzorgen aanwezige exposanten sessies waarin zij hun good practices en learnings met jou delen.
Uiteraard krijg je volop de gelegenheid ook jouw visie en expertise te delen met de sprekers, exposanten en vakgenoten.

Bekijk programma over didactiek

Meester Mark op de NOT 2023

Kom ook naar de NOT en laat je inspireren door Meester Mark. Deze (oud-) collega signeert dagelijks zijn hilarische boeken, van 11.00 tot 12.00 en 13.30 tot 14.00 uur in de doorgang van Hal 1 naar 2.
Op dinsdag 24 en donderdag 26 januari kun je bovendien van 14.30 tot 15.15 uur zijn lezing ‘Zo kom je heelhuids het schooljaar door’ bijwonen in de Academie ‘Voor ontwikkeling én groei’ in Hal 1.

De beursvloer in Hal 1 bruist

In Hal 1 zie je een breed scala aan aanbieders als Uitgeverij Zwijsen, Blink Educatie PO, Cito, Snappet Nederland, Schoolsupport, Wijzer in geldzaken en Lexima. Zij tonen je hun nieuwste leermiddelen en producten.
Passende didactiek en leermiddelen op maat zijn ondersteunend bij het gedifferentieerd aanbieden van onderwijs, zowel op de reguliere scholen als in het speciaal onderwijs. In de Passend Onderwijsstraat in Hal 1 vind je hierover alle info en de laatste ontwikkelingen.
Welke kinderboeken zijn er en welke initiatieven om het leesplezier te stimuleren? Dat zie je in Kinderboekenland in Hal 1.

Ja, ik kom ook