30 december 2021

Achterhoek schreeuwt om ict’ers

Ict-bedrijven in de Achterhoek vrezen oplopende tekorten aan technisch personeel. Het grote aantal ict’ers dat met pensioen gaat, zorgt voor extra spanning op de arbeidsmarkt.

Uit de Achterhoek Monitor 2021/22 blijkt dat de vraag naar arbeid in het gebied rond Doetinchem ongekend hoog is. In alle sectoren wringt het, met name in de zorg, ict en techniek. Ook hbo’ers en universitair geschoolden kunnen in de Achterhoek gemakkelijk een baan vinden.

Ze komen dan terecht in een omgeving die bekend staat om de mooie natuur en het gezonde leven. Ook de cultuur van het höken spreekt velen aan. Economisch draait de regio beter. De maakindustrie waar het een aantal jaren minder goed in ging, leeft weer wat op. Ook de creatieve industrie biedt veel werk aan ict’ers.

Afgelopen voorjaar is de regio al een wervingscampagne gestart onder de naam Onverwachte Hoek. De Achterhoek heeft aantrekkingskracht op mensen die de Randstad zijn ontvlucht vanwege de hoge huizenprijzen en drukte.

De regio zet in op initiatieven als hbo-onderwijs via het Grensland College of omscholing via talentenfonds Opijver, meldt De Gelderlander. Uit de Achterhoek Monitor blijkt verder dat vanuit de regionale opleidingen te weinig studenten uitstromen om vacatures te vervullen. Overigens bleek onlangs uit de Keuzegids dat het Graafschap College uit Doetinchem op gebied van ict-ontwikkeling en -beheer tot de beste mbo-opleidingen van Nederland behoort.

Lees het volledige artikel op computable.nl