11 juni 2021

Cisco biedt gratis cursussen Python en Linux aan

Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

In samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt Cisco Nederland kosteloos vier cursussen beschikbaar. Ze zijn bedoeld om belangstellenden te laten kennismaken met de onderwerpen iot, cybersecurity, Linux en programmeren in Python.

De cursussen zijn onderdeel van de Networking Academy (NetAcad), een reeds bestaand initiatief waarmee Cisco Nederland de it-scholing en digitale geletterdheid stimuleert. Het is bedoeld voor studenten, werkzoekenden en werkenden die hun kennis van digitalisering, iot, cybersecurity of programmeren willen verbeteren of zich willen omscholen tot it’er. NetAcad is actief binnen veel ict-opleidingen op hbo- en mbo-niveau.

Een aantal cursussen hieruit stelt het ict-bedrijf vanaf nu beschikbaar via deze link op de overheidswebsite HoewerktNederland. Het gaat om de cursussen Introductie IoT, Introductie Cybersecurity, Linux Unhatched en Programming Essentials in Python. De twee laatstgenoemde zijn Engelstalig.

Python is een veelgebruikte programmeertaal die in het begin van de jaren negentig werd ontwikkeld door de Nederlander Guido van Rossum, tegenwoordig werkzaam bij Microsoft. De taal prijkte afgelopen april voor de tweede keer op rij bovenaan de Computable Index van vooraanstaande programmeertalen. Java, Javascript, C++ en C maken de top vijf compleet. 

Lees het volledige artikel op computable.nl