15 april 2021

EIT Digital stuurt studenten op digitaal zomerkamp

De Europese innovatie-aanjager EIT Digital stuurt ook dit jaar (toekomstige) it’ers naar een digitaal zomerkamp. Het gaat om de negende editie van de Summer School, die tussen 4 juli en 21 augustus plaatsvindt. Studenten en young professionals volgen techlessen en werken aan een praktijkcase. Zo’n vierhonderd deelnemers hebben zich ingeschreven bij de veertien Europese onderwijsinstellingen. Zij doorlopen het programma wederom volledig digitaal. 

De deelnemers zijn enerzijds studenten (master of phd) en anderzijds professionals, zoals journalisten en onderzoekers. Die laatste groep hoeft niet technisch onderlegd te zijn; ze leren in twee weken tijd hoe ze technologie zakelijk kunnen inzetten.

EIT Digital organiseert samen met de Europese onderwijsinstellingen in totaal elf Summer Schools. Deze zijn gericht op vijf thema’s: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Tech en Digital Finance. Voor studenten in de gezondheidszorg stelt de Engelse Coventry University dit jaar twintig gesponsorde plekken beschikbaar. 

Tijdens het zomerkamp volgen deelnemers colleges en werken zij in teamverband aan een praktijkcase. In Nederland zijn drie cases beschikbaar, waar zes groepen aan werken. Dit jaar opent ook de Universiteit van Amsterdam zijn digitale deuren voor de studenten.

Vorig jaar zijn de Summer Schools vanwege de coronacrisis voor het eerst online gehouden. Ook dit jaar kiest de organisatie voor een volledig digitale variant. De aangesloten onderwijsinstellingen waren vrij om een eigen invulling te geven aan de online-lessen. 

Lees het volledige artikel op computable.nl