14 januari 2021

Fortinet blijft it’ers gratis scholen in security

Fortinet blijft zo’n dertig cursussen op het gebied van netwerkbeveiliging gratis beschikbaar stellen. Deelnemers leren de basisprincipes van cybersecurity en it'ers kunnen zich verdiepen in specifieke Fortinet-producten. De Amerikaanse securityspecialist wil daarmee het tekort aan beveiligingsprofessionals het hoofd bieden en het gebruik van Fortinet-producten bij betrokken organisaties stimuleren.

Fortinet biedt binnen zijn Network Security Expert Training Institute dertig cursussen aan op het gebied van cyberbeveiliging. Dit varieert van basistrainingen, zoals bewustwording, tot specifieke trainingen over het eigen productaanbod. Het leerplatform biedt it- en beveiligingsprofessionals de kans hun bestaande kennis aan te scherpen, zich nieuwe vaardigheden eigen te maken en meer te leren over de Fortinet-applicaties. De kennis en ervaring over Fortinet moet in de toekomst bijdragen aan meer klanten.

In april 2020 besloot de securityspecialist deze trainingen gratis beschikbaar te stellen. Dit heeft naar eigen zeggen 800.000 inschrijvingen gesorteerd. Wegens het succes heeft Fortinet besloten het leerplatform in de lucht te houden en het cursusaanbod zelfs uit te breiden. 

In Nederland gebruiken ook onderwijsinstellingen, waaronder Alfa-college en De Leijgraaf, gebruik van de trainingen in hun lesaanbod. 

De trainingen kostte oorspronkelijk zo’n 2.500 euro exclusief btw. Deelnemers dienen hun certificering nog wel bij een externe partij te behalen voor zo’n tweehonderd euro. 

Lees het volledige artikel op computable.nl