31 maart 2021

HU ontwikkelt ai-master via EU-subsidie

Hogeschool Utrecht (HU) ontwikkelt een nieuwe master over kunstmatige intelligentie (ai). Deze heeft een internationaal karakter en moet studenten leren hun opgedane ai-kennis op een ethische manier toe te passen. De ontwikkeling gebeurt binnen een consortium van tien Europese organisaties. Met het project is een subsidie van zo’n 2,25 miljoen euro van de Europese Commissie (EC) gemoeid.

Het consortium wordt uit de EU CEF Telecom: Digital Skills and Jobs-faciliteit gefinancierd. Die subsidie is bedoeld voor partijen die een masterprogramma op Europees niveau over ai ontwikkelen. Voor de nieuwe Human Centred Artificial Intelligence-master is drie miljoen euro begroot, waarvan driekwart van de EC komt. De overige 25 procent (750.000 euro) investeren de consortiumpartners zelf.

Driekwart van het budget gaat naar de vier aangesloten onderwijsinstellingen. Naast de HU zijn dit de Technologische Universiteit van Dublin, de Universiteit van Napels Federico II en de Technologisch & Economische Universiteit van Boedapest. De overige 25 procent gaat naar de experts, onderzoekers en ict-organisaties die ook deelnemen aan de masterontwikkeling.

Lees het volledige artikel op computable.nl