10 november 2020

HvA biedt omscholingstraject tot SAP-consultant

De Hogeschool van Amsterdam start een opleiding waarbij kandidaten in vijf maanden worden omgeschoold tot SAP-consultant. Daarna treden de toekomstige it’ers voor zes maanden in dienst bij een werkgever die gebruikmaakt van SAP-software. Het opleidingstraject Make IT Work verleent zijn medewerking aan de nieuwe studie.

Make It Work startte in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen het traject worden deelnemers zonder it-achtergrond in vijf maanden omgeschoold tot it’er. De keuze bestaat uit drie specialisaties: software engineering, business & data analytics, en securityspecialist. Daarna treden de kandidaten voor een halfjaar in dienst bij een werkgever, die voorafgaand aan het opleidingstraject is geselecteerd tijdens een werkgeversmarktdag. 

Nu biedt de Hogeschool van Amsterdam een nieuw omscholingstraject aan, waarbij deelnemers worden klaargestoomd voor de functie SAP Consultant. Dit is een variatie op het bestaande Business & Data Analysis-omscholingstraject, waarbij in de laatste maand wordt toegespitst op SAP-technologie. Zo’n twintig kandidaten hebben zich aangemeld voor het eerste parkour. Zij ondergaan eerst een assessment en selecteren tijdens de (online-)werkgeversmarkt hun toekomstige werkgever. In februari 2021 start de opleiding.

Make IT Work heeft in de afgelopen vijf jaar bijna zevenhonderd cursisten opgeleid. Er zijn ruim 150 werkgevers aangesloten om de kersverse it’ers in dienst te nemen. De omscholingstrajecten zijn sinds vorig jaar ook beschikbaar op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Hanzehogeschool Groningen en de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Lees het volledige artikel op computable.nl