17 juni 2021

JetBrains opent een ‘Evoluon’ in Amsterdam

JetBrains, de Tsjechische leverancier van tools voor softwareontwikkelaars, heeft aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan een educatieve ict-demoruimte geopend. Dit JetBrains Techlab laat bezoekers van alle leeftijden ervaren hoe technologie – robotica, kunstmatige intelligentie, 3d-printing, augmented en virtual reality (ar en vr) – de samenleving kan veranderen.

In het vierhonderd vierkante meter grote JetBrains Techlab ervaren bezoekers van jong tot oud op een persoonlijke, speelse manier de nieuwste technologieën. Zo kun je er werken en dansen met diverse soorten robots, als een vogel vliegen over wereldsteden en andere ervaringen opdoen met ar- en vr-oplossingen. Regelmatig worden exposities en installaties ververst.

Rode draad in de educatieve demoruimte is de ontmoeting van mens en technologie en hoe de wereld daardoor te verbeteren valt. Het doet denken aan de opzet van het beroemde Evoluon in Eindhoven. Het gebouw, in 1966 geopend, was een tijdlang (tot 1989) een icoon van technologische vooruitgang. Bezoekers konden op een tentoonstelling zien én voelen met welke innovatieve producten Philips bezig was.

Of aan het Huis van de Toekomst van (tv-)wetenschapper Chriet Titulaer in het Autotron in Rosmalen. Dat trok medio jaren ’80 met zijn toen futuristische domotica-toepassingen duizenden bezoekers.

Lees het volledige artikel op computable.nl