30 december 2021

Jos van Hillegersberg academisch boegbeeld Jads

De Twentse hoogleraar Jos van Hillegersberg is per 1 maart aanstaande benoemd tot academisch directeur van Jheronimus Academy of Data Science (Jads). Hij wordt het wetenschappelijk boegbeeld van deze instelling die het datagedreven werken in Nederland stimuleert.

Jos van Hillegersberg heeft niet alleen veel ervaring met onderwijs en onderzoek, maar kent ook het bedrijfsleven. Zijn hoofdtaak wordt de relatie goed te houden tussen Jads en haar beide grondleggers, de universiteiten van Tilburg en Eindhoven. Zijn andere rol ligt in de verdere bijdrage van Jads aan het Brabantse bedrijfsleven.

Van Hillegersberg (1968) is thans hoogleraar Business Information Systems bij de Universiteit Twente. Bovendien is hij daar directeur van de afdeling High Tech Business and Entrepreneurship. Hij leidt het onderzoeksprogramma van die afdeling. De focus van zijn onderzoek ligt op de logistiek, gezondheidszorg en dienstensector. 

Als academisch directeur gaat Jos van Hillegersberg Jads nog verder positioneren als wetenschappelijk expertisecentrum op gebied van data science. Hij zegt: ‘Data Science wordt steeds essentiëler voor het vinden van antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Jads speelt daar een belangrijke rol in. Ik ga mij inzetten om die rol verder te professionaliseren.’

Jads is een samenwerking van de beide Brabantse universiteiten, de gemeente ‘s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant. Het instituut biedt onder meer data science bachelor- en masteropleidingen, PDEng (-Professional Doctorate in Engineering)-onderwijs en beroepsopleidingen. 

Lees het volledige artikel op computable.nl