22 oktober 2020

Mark Boelhouwer nieuwe baas van The Rent Company

The Rent Company, verhuurder van laptops voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, stelt Mark Boelhouwer per 1 november aan als algemeen directeur. Hij is verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie uit ’s-Hertogenbosch. Hij neemt het stokje over van Ronald van den Boogaard

The Rent Company is veertien jaar geleden opgericht door Ronald van den Boogaard en zijn vrouw Sandra Kemps. Het bedrijf verhuurt laptops aan leerlingen van ruim vijfhonderd middelbare scholen in Nederland via Easy4U-abonnementen.

‘Door de groei van de afgelopen jaren is het van belang dat we onze dienstverlening blijven verbeteren, bijvoorbeeld door ook digitale smartboards te verhuren. Ook moeten we eerste klas service kunnen bieden aan onze leerlingen en hun ouders’, licht Van den Boogaard toe.

‘Ik zocht naar een ondernemende directeur die het bedrijf de komende jaren verder vorm geeft en internationaal uitbouwt. Denk hierbij aan België, Duitsland en andere Europese landen. Samen met onze investeringsmaatschappij Waterland, die vorig jaar is aangetreden als medeaandeelhouder, is Mark Boelhouwer gekozen.’

Boelhouwer heeft diverse directiefuncties bij it-bedrijven vervuld. Zo was hij vier jaar directeur van printspecialist Ricoh Nederland. Daarna maakte hij de overstap naar de Amerikaanse ai-leverancier IPsoft, waar hij in 2018 is aangesteld als algemeen directeur voor de Benelux-regio en Frankrijk. Daarnaast is hij lid van de raad van commissarissen en -bestuur bij tal van Nederlandse organisaties.

Van den Boogaard blijft betrokken bij The Rent Company als aandeelhouder, ambassadeur binnen de onderwijswereld en adviseur strategische keuzes.

Lees het volledige artikel op computable.nl