23 december 2020

Nieuwe hoogleraar voor onderwijstechnologie

Dr. Roland Klemke is per 1 januari aanstaande benoemd tot hoogleraar Technologie-ondersteund leren en innoveren in het Hoger Onderwijs. De Open Universiteit heeft dat bekend gemaakt. Deze leerstoel richt zich op het onderzoeken van de potentiële meerwaarde die technologie kan hebben voor het hoger (afstands)onderwijs en levenslange professionele ontwikkeling.

Voortdurend komen er nieuwe technologieën op. Denk aan artificial intelligence (ai), wearables en mobiele apparaten. Eveneens interessant zijn immersieve, multimodale leeromgevingen met augemented reality en virtual reality. Klemke moet nieuwe leer- en ondersteuningsscenario’s, tools en leeromgevingen ontwerpen.

Roland Klemke is sinds 2008 verbonden aan de Open Universiteit. Hij combineerde dit werk met andere aanstellingen zoals docent Gamedesign bij de Mediadesign Hochschule in Düsseldorf. De laatste jaren was hij ook professor Game Informatics bij het Cologne Game Lab of TH Köln. Voor zijn indiensttreding werkte hij als onderzoeker bij het Fraunhofer Institut en bij zijn eigen bedrijf, Humance AG.

Hij heeft onlangs het Europese onderzoeksproject Wekit (Wearable Experience for Knowledge Intensive Training) succesvol afgerond. In dit project werden wearable computing, augmented reality en serious games toegepast op de overdracht van kennis en ervaring.

Lees het volledige artikel op computable.nl