7 april 2022

Nieuwe Java-opleiding ook voor meisjes met autisme

ITvitae en Driessen Foundation starten het opleidingstraject Java Software Developer, met extra aandacht voor meisjes met autisme. Dat maken beide organisaties vandaag bekend op Girls' Day.

Vandaag is het Girls’ Day, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de techsector om daarmee kennis te maken. Ook is het de Week van Autisme. Een uitgelezen moment, vonden ITvitae en Driessen Foundation, om hun handtekening onder een samenwerking te zetten voor een nieuw Java Software Developer-opleidingstraject. 

Driessen Foundation verleent daarnaast studieleningen aan talentvolle jonge vrouwen met een autismeprofiel zodat diegenen, die over onvoldoende financiële middelen beschikken, ook worden gestimuleerd om deel te nemen aan het traject.

Saskia Meeuwessen, algemeen directeur ITvitae: ‘De focus op meisjes met autisme geeft een extra bijzondere lading want het ict-vakgebied heeft nog altijd minder aantrekkingskracht op vrouwen. Leuk om te weten is dat de resultaten van onze vrouwelijke studenten gemiddeld genomen hoger zijn dan die van de mannelijke medestudenten. Reden te meer om meer meiden enthousiast te krijgen voor onze ICT-Leertrajecten naar Werk.’

ITvitae helpt jongeren met autisme of hoogbegaafdheid met een ict-opleiding en baanbemiddeling inclusief jobcoaching aan een baan.

Driessen Foundation is onderdeel van de Driesen Groep, een dienstverlener op het gebied van personeelszaken.

Lees het volledige artikel op computable.nl