20 april 2020

Nog eens ruim 3000 laptops voor Amsterdamse scholieren

Tebbe, ARP, Centralpoint en T-Mobile zijn als leveranciers geselecteerd

De gemeente Amsterdam heeft ruim zesduizend aanvragen gekregen voor het leveren van laptops en chromebooks aan leerlingen die thuis niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs op afstand te volgen. Zij zal in deze vraag voorzien. Eerder al werden 3.250 apparaten uitgeleverd; daar komen dus nog eens ruim drieduizend computers bij. Tebbe (De Rolf Groep), ARP en Centralpoint leveren de hardware; de internetverbindingen gaan via T-Mobile.

Eind maart werd bekend dat Amsterdam 3.250 chromebooks en 450 wifi-hotspots ter beschikking zou stellen aan scholieren uit armlastige gezinnen. De gemeente heeft in totaal ruim zesduizend aanvragen. Het collegebestuur heeft besloten om aan deze vraag te voldoen, omdat leerlingen met een achterstand niet verder achterop moeten raken door deze coronacrisis, vertelt een woordvoerder.

De gemeente werkt samen met de Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) en hulpverleningsinstantie Veldwerk, in overleg met de schoolbesturen. De apparaten worden door de leveranciers aan BOA geleverd. Die zorgt op zijn beurt voor de verdere verspreiding van de door de gemeente gefinancierde middelen onder de scholen.

Lees het volledige artikel op computable.nl