27 september 2021

Opleider Cibit weer in Nederlandse handen

Het opleidingscentrum Cibit is na Noorse en Franse avonturen terug in Nederlandse handen. De Complementair Groep uit Velp bij Arnhem maakt een doorstart mogelijk van de eind augustus failliet gegane opleider/adviseur in it- en informatievraagstukken.

Cibit, de laatste jaren opererend onder de paraplunaam Inspearit, verkeerde al een aantal jaren in zwaar weer. Het uitbreken van de coronacrisis gaf het laatste zetje. Het bedrijf uit Utrecht zocht nog naar overnamekandidaat maar toen die niet werd gevonden, werd het faillissement aangevraagd. Diverse partijen toonden interesse om de boedel over te nemen. De curator heeft die uiteindelijk verkocht aan de Complementair Groep, waardoor een doorstart van Cibit mogelijk is gemaakt.   

Bastiaan Janssen, directeur/grootaandeelhouder van het it-opleidingsconglomeraat de Complementair Groep: ‘Cibit heeft een rijke historie en geldt binnen de branche als een sterk merk met een hoge kwaliteitsstandaard. Ik ben trots dat we dit mooie merk hebben weten te behouden.’ Naast Cibit bestaat de Complementair Groep uit Vijfhart IT-Opleidingen, AT Computing, Decisco en  Goodsense.

Lees het volledige artikel op computable.nl