22 november 2021

Qutech komt met online kwantumverkenner

Qutech, een samenwerking tussen de TU Delft en TNO, komt met Quantum Network Explorer (QNE). Dat is een nieuw open platform voor het ontdekken van kwantumnetwerken. Gebruikers kunnen via een browser gratis de toekomst van het kwantuminternet verkennen.

De omgeving is specifiek gericht op onderzoekers, studenten, softwareontwikkelaars en toekomstige gebruikers van kwantumnetwerktoepassingen. ‘Bij Qutech zijn we van mening dat de meest opwindende toepassingen van kwantumnetwerken waarschijnlijk niet zullen worden ontdekt door academici’, schrijft de aanbieder in een aankondiging.

Ze brengen QNE uit om bij te dragen aan het bouwen van een wereldwijde kwantum-internetgemeenschap en stellen mensen in staat om vooraf gebouwde kwantumnetwerktoepassingen te verkennen, programmeren en delen. Qutech wil gebruikers met verschillende achtergronden samenbrengen.

De makers: ‘We hebben een gebruiksvriendelijke grafische interface gebouwd waarmee zonder programmeerwerk voorgebouwde toepassingen getest kunnen worden.’

Lees het volledige artikel op computable.nl