14 juli 2021

Schouten & Nelissen koopt opleidingentak Conclusion

Archipel Academy, intermediair voor opleidingen, neemt van het Utrechtse Conclusion het bedrijfsonderdeel ‘learning services’ over. Met deze acquisitie verdubbelt deze spin-off van opleider Schouten & Nelissen zijn inkoopkracht. Schaalvoordelen zijn het voornaamste motief achter deze bundeling.

Het onderdeel ‘learning services’ bij Conclusion verzorgt de inkoop van opleidingen en biedt advies hierover. Daarnaast regelt de tak de administratieve afhandeling van het volgen van opleidingen.

Archipel Academy uit Zaltbommel doet iets vergelijkbaars. Het regelt voor medewerkers van grote bedrijven de opleidingen. Archipel verzorgt daarbij de gehele inkoop, organisatie en facturatie rondom trainingen. Het bedrijf is de afgelopen 2,5 jaar gegroeid van tien naar 63 medewerkers. Daar komen na de overname van de Conclusion-tak nog twintig mensen bij. Onder de klanten van Archipel Academy bevinden zich VodafoneZiggo, Philips, Heineken, Enexis, KPMG, Bosch, Thales en de rijksoverheid. 

Voor Conclusion betekent de verkoop van haar onderdeel ‘learning services’ dat het bedrijf zich meer kan richten op haar kernactiviteiten digitale transformatie en IT-diensten. Het bedrijf blijft het leer-managementsysteem Class verder ontwikkelen.  Class geeft medewerkers de regie over hun eigen leeractiviteiten en creëert daarmee een betere leerervaring.

Lees het volledige artikel op computable.nl