1 juli 2021

SIG neemt it-examinator Exin over

Kwaliteitsonderzoeker Software Improvement Group (SIG) heeft Exin overgenomen, het examen- en certificeringsinstituut voor it-professionals uit Utrecht. Volgens beide partijen ontstaat er daardoor één partij waar organisaties wereldwijd terecht kunnen voor een beoordeling en certificering van mensen, processen en technologie op het vlak van it-ontwikkeling.

Exin, in 1984 opgericht, is in de it-wereld een bekend examen- en certificeringsinstituut. Het bedrijf, oorspronkelijk een stichting, claimt vandaag de dag wereldwijd zo’n duizend geaccrediteerde partners in ruim 165 landen te hebben. Die nemen allerhande it-examens af. Het brede spectrum aan it-specialismes bestrijkt onder andere service management (waaronder VeriSM, Siam, ITSM), agile (Agile Scrum, DevOps, Lean IT), beveiliging (information security management, privacy & databescherming, cybersecurity) en datacenterbeheer.

SIG is vooral bekend als beoordelaar en certificeerder van softwarecode en ontwikkelingsprocessen. De groep is in 2000 opgericht als spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). SIG biedt een softwareanalyse-laboratorium om de kwaliteit van software inzichtelijk te maken. Het brengt softwarerisico’s van gebruikers in kaart en controleert de output van nieuw ontwikkelde software.

Met Exin erbij kan het bedrijf de markt een breed portfolio aanbieden van ict-toetsen rond software en vaardigheden. De kwaliteitsbeoordelaar houdt zijn hoofdkwartier in Amsterdam, met kantoren in New York, Kopenhagen, Antwerpen en Frankfurt. Opvallend is dat SIG al in 2017 is overgenomen door een aantal investeerders: Auxilium Capital en de private investeerders Robert Pijselman en Luc Brandts (tegenwoordig algemeen directeur). Pas vier jaar later volgt nu de eerste overname.

Lees het volledige artikel op computable.nl