3 februari 2022

Slechts één ict-masterstudie krijgt stempel excellent

Studenten waarderen dertien Nederlandse masterstudies als excellent. Daaronder zit slechts één ict-studie: Information management aan de Tias. Dit blijkt uit de nieuwe 'Keuzegids masters'. In totaal zijn er 1.200 masteropleidingen in Nederland.

De gids zet jaarlijks alle masterstudies in Nederland op een rij aan de hand van studentenbeoordelingen. De gids helpt de student om door de bomen het bos te zien. Per studie is het studentenoordeel op vijf thema’s overzichtelijk weergegeven: inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op de loopbaan en sfeer. Per thema is een resultaat te behalen, variërend van – – – (zeer ondergemiddeld) tot ++ (zeer bovengemiddeld). Alle oordelen zijn afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête 2021.

Tot de dertien masterstudies waar studenten lovend over zijn, behoort de studie Information management aan de Tias (Tilburg Instituut voor Academische Studies). In deze studie worden studenten opgeleid tot informatie­manager die helpt it-processen, strategische behoeften en bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Tias noemt zich tegenwoordig een ‘school for business & society’ en is een samenwerkingsverband van de Universiteit Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees het volledige artikel op computable.nl