28 december 2020

Speciale opleiding voor softwareontwikkelaars

ROC Noorderpoort – actief in Groningen en Drenthe – gaat samen met de Bit Academy in Groningen een opleiding aanbieden om toekomstige software-ontwikkelaars beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt onder meer door te werken aan reële opdrachten uit het bedrijfsleven.

Bit Academy is opleider voor ict-onderwijs, opgezet in samenwerking tussen verschillende regionale opleidingscentra (roc’s) en onderzoeksorganisatie Bit. Studenten hebben de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet en krijgen les van docenten en coaches uit het bedrijfsleven. Daarnaast krijgen de mbo-studenten de kans om zich op te trekken aan de studenten uit het hbo en wo van Bit, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Met deze samenwerking krijgen studenten een nog betere aansluiting op de arbeidsmarkt en wordt een bijdrage geleverd aan het aanpakken van het tekort aan arbeidskrachten in dit vakgebied, is de gedachte hierachter.

De opleiding zorgt ervoor dat studenten, die softwareontwikkelaar willen worden, op een andere manier kennis opdoen. Op deze manier kunnen zij beter omgaan met de huidige snelle veranderingen in hun vakgebied. Dankzij de samenwerking kunnen studenten voortaan werken aan realistische opdrachten vanuit het bedrijfsleven en leren van seniors en coaches.

Lees het volledige artikel op computable.nl