8 december 2020

Surf reikt onderwijsprijzen uit aan vernieuwers

De jaarlijkse onderscheidingen die Surf uitreikt aan mensen uit het onderwijsveld die zich inzetten voor onderwijsvernieuwing met behulp van ict, zijn ditmaal online uitgereikt. Eric Slaats (Fontys Hogescholen), Marja Verstelle (Universiteit Leiden-TU Delft-Erasmus Universiteit), Robert Schuwer (Fontys Hogescholen), Ulrike Wild (WUR) en Willem van Valkenburg (TU Delft) kregen zo'n Surf Onderwijsaward.

Eric Slaats, associate lector van Fontys Hogescholen, ontwikkelde een feedbacktool die wordt gebruikt door verschillende onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Ook was hij betrokken bij de totstandkoming van een open learning ict-opleiding. Deze leervorm kent onder meer in België, Canada en Denemarken navolging.

Marja Verstelle is gangmaker achter de strategische alliantie van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens Surf weet zij goed kennis te vertalen naar mogelijkheden voor het onderwijs. Daarin neemt ze allerlei mensen mee, van student tot hoogleraar tot bestuurder. Robert Schuwer, lector Open Educational Resources aan Fontys Hogescholen, geldt al bijna twintig jaar als drijvende kracht achter open leermaterialen. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Wikiwijs.

Ulrike Wild leidt de onderwijsvernieuwing bij Wageningen University & Research (WUR). Zij maakt zich hard voor nationale samenwerking op het gebied van flexibel onderwijs. Wild zet zich in voor het beslechten van juridische, technische en organisatorische hobbels die flexibilisering in de weg staan. Willem van Valkenburg, executive director Extension School aan de TU Delft, ten slotte zet zich in voor open en online onderwijs. Hij zet nieuwe organisaties op die onderwijsinnovaties succesvol integreren in de bestaande onderwijsstructuur.

Lees het volledige artikel op computable.nl