16 juni 2021

Tilburg University wint prijs voor hybride klaslokaal

De Tilburg University wint met zijn hybride klaslokaal een internationale prijs voor het innovatief gebruik van audiovisuele technologie. Het gaat om de AV Award van Eunis, het Europese netwerk van universiteiten op het gebied van informatiesystemen. De ruimte stelt docenten in staat les te geven aan zowel studenten op afstand als die fysiek aanwezig zijn.

In het lokaal van Tilburg University pronkt een zeven meter lang whiteboard uitgerust met verschillende camera’s, displays, microfoons en een audiosysteem. Dit whiteboard, omgedoopt tot Learn Anywhere, is ontwikkeld door Epson, Logitech, Extron en Smit Visual.

De docent kan op het whiteboard enerzijds digitale content presententeren en anderzijds analoog aantekeningen maken om het lesmateriaal te illustreren. De twee camera’s stellen de student in staat om dit vanuit huis te bekijken. Naast deze audiovisuele technologie, is het leslokaal ingericht met flexibel meubilair voor maximaal dertig personen.

‘Met Learn Anywhere kunnen alle studenten, of ze de les nu vanuit huis of op locatie bijwonen, de docent, de presentatie en de aantekeningen moeiteloos volgen’, vertelt Joost Jetten, hoofd bij Logitech Enterprise Benelux. ‘Tegelijkertijd kan de docent zowel de studenten in de collegezaal als de studenten thuis zien en horen, zodat er een natuurlijke interactie mogelijk blijft. Ook een gastdocent is moeiteloos bij te schakelen. Tilburg University heeft de oplossing zo geïntegreerd dat de gebruikte technologie in deze omgeving perfect tot zijn recht komt.’

Het Learn Anywhere-concept is ontwikkeld voor de Tilburg University. Inmiddels zijn soortgelijke oplossingen geïnstalleerd bij andere onderwijsinstellingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl