18 november 2020

TU Eindhoven gunt opslagtender aan Protinus IT

De Technische Universiteit Eindhoven heeft de Europese aanbesteding voor opslagoplossingen naast twee andere leveranciers aan Protinus IT gegund. De Houtense it-leverancier is verantwoordelijk voor het vervangen van de huidige storage-omgeving en het migreren van de bestaande data naar de nieuwe omgeving voor 1 maart volgend jaar.

De TU Eindhoven wil op het vlak van opslag en beveiliging naar flexibelere mogelijkheden. Nu komt het voor dat er in de ene maand een uitvraag naar capaciteit wordt gedaan die een paar maanden later al niet meer aan de behoefte voldoet. Om die reden wil de technische universiteit samenwerken met toeleveranciers, zoals Protinus IT, die een breed scala aan merken en types storage in huis hebben en daarover kunnen adviseren.

Daarnaast gaat de it-dienstverlener voor de universiteit aanvullende diensten verlenen, zoals de garantieafhandeling, het onderhoud op de aangeschafte apparatuur en adviesdiensten bij het opstellen/ontwerpen van complexe netwerken en innovaties. 

De totale geraamde contractwaarde bedraagt circa een miljoen euro. Het contract wordt aangegaan voor een periode van drie jaar met een mogelijke verlenging van één keer één jaar.

Lees het volledige artikel op computable.nl