16 april 2021

Universiteit Wageningen eerst klant van Surfsoc

Binnenkort sluiten meer instellingen aan op het security operations center

Wageningen University & Research (WUR) laat als eerste instelling de ict-beveiliging beheren via het security operations center van Surf, de coöperatie van instellingen in onderwijs en onderzoek. Surfsoc werd begin dit jaar aangekondigd, met een glansrol voor securityexpert Fox-IT.

Surfsoc is een uitbreiding op de bestaande dienstverlening op het gebied van informatiebeveiliging door Surf. Het is het centrale aanspreekpunt voor aangesloten instellingen die de cybersecuritydiensten van de coöperatie willen gebruiken. Een belangrijk onderdeel is de 24-uursmonitoring ofwel security incident & event management (siem). Deze wordt geregeld door Fox-IT.

De aansluiting van de WUR op het soc is onderdeel van een groter programma om de informatiebeveiliging van de universiteit naar een hoger plan te tillen, meldt WUR-projectleider Peter Ras. De universiteit ging in januari direct aan de slag met de voorbereidingen voor de aansluiting op het soc. ‘Dit aansluittraject maakt de weg vrij voor andere leden van Surf’, aldus de projectleider.

Lees het volledige artikel op computable.nl