14 juli 2021

Utrechtse studenten-app Stucomm in Amerikaanse handen

Stucomm, een Utrechtse startup die een app ontwikkelde voor communicatie tussen studenten en onderwijsinstellingen, wordt onderdeel van Ready Education uit Massachusetts. De Amerikanen lijven ook het Engelse Collabco in. Gezamenlijk wordt het drietal de grootste leverancier van studenten-apps ter wereld.

Na de overname van Stucomm en Collabco bedient Ready Education wereldwijd ruim vier miljoen studenten, verspreid over ruim 425 onderwijsinstellingen. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Canadese Montreal. Collabco komt uit Liverpool.

Ready Education, Collabco en Stucomm hebben vergelijkbare producten: een soort persoonlijke assistent die studenten helpt hun studieleven op orde te houden. Denk aan een gepersonaliseerde college-agenda, real-time feedbackmogelijkheid, presentieregistratie en verwijzing bij mentale problemen.

‘Samen staan we sterker en kunnen we nog harder groeien’, meldt Ronald Kouvelt, directeur en oprichter van Stucomm. Hij verwacht de studenten en onderwijsinstellingen beter van dienst te zijn door de samenvoeging van middelen en kennis. Kouvelt wordt general manager Europa bij het nieuwe Ready Education. Op de Utrechtse locatie werken zo’n twintig mensen.

Lees het volledige artikel op computable.nl