2 augustus 2021

Visma splitst Raet op

Het in 2018 door het Noorse softwareconglomeraat Visma overgenomen Raet wordt opgesplitst in Visma Raet en Visma Youserve. Visma Raet richt zich met zijn software voor personeelszaken op de specifieke marktsegmenten centrale en lokale overheid, zorg en welzijn en onderwijs. Visma Youserve bedient de rest van de zakelijke markt en is verantwoordelijk voor diensten op het gebied van personeelszaken en salarisadministratie.

Beide bedrijven krijgen, naast een eigen focus en strategie en een op de markt afgestemd softwareportfolio, eigen teams voor verkoop & marketing, klantondersteuning, productontwikkeling en ondersteunende diensten (personeelszaken, boekhouding, it en facilitaire zaken).  

Visma Raet blijft aangestuurd door Gerard Schiebroek die vorig jaar oktober werd benoemd tot directeur van toen nog de gehele Raet-organisatie. Youserve (het vroegere Raet Online) komt onder leiding te staan van Jeffrey Smit. Beide organisaties tellen circa 550 medewerkers. Het kantoor van Raet blijft in het huidige pand in Amersfoort. Werknemers van Visma Youserve werken vanuit de vestigingen in Amsterdam, Drachten én Amersfoort.

Volgens Schiebroek lopende vragen en behoeftes van klanten binnen de publieke markt en de rest van de zakelijke markt steeds verder uiteen. De opsplitsing moet zorgen voor een meer gefocuste marktbenadering. Jeffrey Smit, de baas van het kersverse Visma Youserve, wil zijn bedrijf uitbouwen tot een topspeler op het gebied van clouddiensten in de softwaremarkt voor personeelszaken en salarisverwerking.

Lees het volledige artikel op computable.nl