25 augustus 2021

Zegveld (Wigo4it) nieuw boegbeeld van Kennisnet

Kennisnet, de stichting die scholen ondersteunt bij de inzet van ict, krijgt een nieuwe directeur-bestuurder. Larissa Zegveld neemt per 1 september het stokje over van Toine Maes, die met pensioen gaat. Zegveld was directeur van Wigo4it, een gemeentelijk samenwerkingsverband voor ict in het sociale domein.

Met de aanstelling wordt Zegveld het nieuwe boegbeeld van Kennisnet. Hoewel ze geen ervaring in de onderwijswereld heeft, is de raad van toezicht van Kennisnet overtuigd dat Zegveld de juiste kandidaat voor de functie is. ‘Met haar persoonlijke drive en kennis van digitalisering, kan ze de toekomstige ontwikkeling en groei van Kennisnet verder vormgeven.’

Zegveld was de afgelopen vier jaar directeur bij Wigo4it. Deze organisatie faciliteert voor de vier grootste Nederlandse gemeenten de automatisering van bijstandsaanvragen en begeleiding naar werk. Haar opvolger (ad interim) bij Wigo4it is Teun van der Vorm, voormalig cio bij de ANWB en mediabedrijf DPG. Zegveld is bovendien voorzitter van het Forum Standaardisatie, dat het gebruik van standaarden in de publieke sector propageert.

Lees het volledige artikel op computable.nl