Artikel, Persbericht 6 oktober 2020

Nationale Onderwijstentoonstelling 2021 gaat door in hybride vorm

Veel aandacht voor nieuwe vormen van onderwijs in coronatijd

Utrecht, 6 oktober 2021 – De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2021 gaat door. Het tweejaarlijkse evenement voor onderwijsprofessionals in het funderend onderwijs en professionals in de kinderopvang wordt van 26 tot en met 30 januari 2021 gehouden in Jaarbeurs. De beurs is zoals gewoonlijk fysiek te bezoeken, waarbij gewerkt wordt met een maximum aantal bezoekers per tijdsblok. Daarnaast is het mogelijk om online activiteiten van de beurs te volgen. Het NOT seminarprogramma is voor een deel online te volgen en er is de mogelijkheid om via de NOT matchmaking tool virtueel contact te leggen met de exposanten.

Op de NOT 2021 is veel aandacht voor onderwijs in coronatijd. Zo zijn er sessies over hoe maak je van een online les een succes?, tien tips over noodafstandsonderwijs, hybride onderwijs, het klaslokaal van de toekomst en de kinderopvang in 2025. Maar ook andere onderwerpen, zoals het nut van integrale kindcentra komen aan bod. Een overzicht van de verschillende onderwerpen is te vinden op de website van NOT, www.not-online.nl.

Audrey Wilschut, brandmanager van NOT: “Juist nu moeten we er als NOT zijn om het onderwijs en de kinderopvang te inspireren en te helpen innoveren. We zijn heel blij dat veel exposanten dat ook vinden en weer van de partij zijn. In ons seminarprogramma hebben we een interessante lijst sprekers en onderwerpen bij elkaar gebracht. De coronacrisis heeft een grote impact op het onderwijs, maar biedt ook veel kansen voor onderwijsvernieuwing en dat laten we op de NOT 2021 overzichtelijk zien.”

Als gevolg van de coronamaatregelen kan NOT 2021 23.000 bezoekers verwelkomen in plaats van de gebruikelijke 40.000. Online is het voor iedereen mogelijk om sessies te volgen. Registreren voor bezoek kan tot en met 30 januari 2021 via www.not-online.nl. De fysieke beurs wordt georganiseerd met inachtneming van de 1,5 meter maatregelen en alle andere maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een overzicht van alle maatregelen die Jaarbeurs genomen heeft voor een veilig bezoek is te vinden op www.jaarbeurs.nl/coronavirus.