21 t/m 25 januari 2025 – NOT in Jaarbeurs, Utrecht

Pleinen & ac­ti­vi­tei­ten

Belevingsplattegrond NOT 2025

Vijf segmenten op NOT

Om het jou als bezoeker makkelijk te maken, hebben wij de NOT 2025 opgedeeld in vijf (vernieuwde) segmenten. Al het aanbod binnen een segment vind je bij elkaar op één plek. Wel zo handig! Welke segmenten zijn er?

• Didactiek (Hal 12)
• Fysieke leeromgeving (Hal 11)
• EdTech (Hal 11 – powered bij IPON)
• Professionalisering & beleid (Hal 10)
• Dagtrips, theater & cultuur (Hal 10)

Veel te zien en beleven

Op de NOT 2023 was als vanouds weer veel te zien en beleven. In elke beurshal kwam je pleinen en hotspots tegen waar het elke dag bruiste van de activiteiten! Achter de schermen zijn wij druk bezig met de organisatie van de NOT 2025, van 21 t/m 25 januari in Jaarbeurs. Uiteraard zijn er dan ook weer volop themapleinen en activiteiten! Medio 2024 volgt meer informatie; houd deze website in de gaten!

Onderstaand een overzicht van de pleinen & activiteiten tijdens NOT 2023.

Passende didactiek en leermiddelen in de Passend Onderwijsstraat

Passend Onderwijsstraat

Passende didactiek en leermiddelen op maat zijn ondersteunend bij het gedifferentieerd aanbieden van onderwijs, zowel op de reguliere scholen als in het speciaal onderwijs. Iedere leerling kan daardoor op het eigen niveau en met een passende aanpak aangesproken worden en voelt zich gezien, erkend en gewaardeerd. In hal 1 zagen bezoekers de laatste ontwikkelingen in het passend onderwijs.

Paul van Loon signeerde boeken op de NOT 2023.

Paul van Loon signeert zijn boeken

Paul van Loon kwam langs op de stand van NBD Biblion, hal 1 A.034. Hij signeerde daar zijn boeken en een aantal van zijn boeken waren zelfs direct te koop voor aantrekkelijke prijzen.

Kinderboekenland op de afgelopen editie van de NOT.

Kinderboekenland

Lezen is de basis van onderwijs. Leerlingen hebben immers taalvaardigheid nodig bij alle lessen. Bovendien bevordert lezen het inlevingsvermogen, ontwikkelt het de fantasie en laat het leerlingen kennismaken met andere werelden en andere culturen. En lezen is natuurlijk ook ontzettend fijn en heerlijk ontspannend. Welke kinderboeken zijn er en welke initiatieven om het leesplezier te stimuleren? Dat was te zien in Kinderboekenland.

De Muziekstraat op de laatste editie van de NOT.

De Muziekstraat

Muziek ontspant en prikkelt de hersenen. Muziek verbindt, maakt vrolijk, biedt troost, bevordert de concentratie en nog veel meer. Kortom: muziek is belangrijk voor kinderen! In de Muziekstraat stonden verschillende aanbieders.

Innovatie Tunnel op de NOT, vol onderwijsinnovaties.

Innovatie Tunnel

De NOT staat elke editie weer bol van de onderwijsinnovaties! Afgelopen editie dongen maar liefst 36 innovaties mee naar de juryprijzen en de publieksprijs. De winnaars werden op dinsdag 24 januari op de beursvloer bekend gemaakt.

Innovatie Route langs verschillende exposanten.

Innovatie Route

Uit alle ingezonden innovaties selecteerde een vakjury onder leiding van voorzitter en voormalig Leraar van het Jaar Andrew Niemeijer er twaalf. Je kwam meer te weten over deze twaalf innovaties van in totaal 9 verschillende exposanten door aan te sluiten bij de Innovatie Route, die dagelijks meerdere keren plaatsvond.

School voor de Toekomst

School voor de Toekomst

Johan Hof, bevlogen leraar van OBS West uit Capelle aan den IJssel, reisde met leerlingen af naar de NOT om te laten zien hoe het team en de leerlingen op deze vooruitstrevende basisschool werken en leren. Labs, technieklokalen, een kookstudio, Lego education studio, Tiny Westwood, de adventure learning room en een interactieve beweegvloer, je zag het allemaal in de School van de Toekomst!

Meester Mark

Signeersessies Meester Mark

Meester Mark is bekend van zijn verzameling hilarische taalfoutjes en originele kinderlogica. Hij schreef de boeken ‘De grappigste taalfoutjes in de klas’ en ‘Survivalgids voor juffen en meesters’, en de ‘Scheurkalender 2023’. Meester Mark was aanwezig op de laatste editie van de NOT, waar hij zijn boeken signeerde.

EdTech College - in hal 12 vind je een complete update over de digitale transformatie in het onderwijs

Nieuw: EdTech Lab

In het EdTech Lab pitchten innovatieve startups hun diensten en producten voor de kinderopvang- en/of onderwijsbranche. Jonge ondernemers met de rotsvaste overtuiging dat hún idee, product of dienst dé oplossing voor een belangrijk vraagstuk biedt.

Spreekbeurten Podium op de laatste editie van de NOT.

Spreekbeurten Podium

Op dit podium gebeurde van alles wat! Er was een zeer afwisselend programma: van een circus optreden, leren sporten doormiddel van dans, een musical masterclass gegeven door Carlo Boszhard, tot prehistorische quizzen, modeshows én inspirerende spreekbeurten.

Scholingsplein, voor een overzicht van alle scholingsmogelijkheden en vakliteratuur.

Scholingsplein: Leer*Lach*Ontwikkel

Voor een overzicht van alle scholingsmogelijkheden en vakliteratuur voor onderwijs- en kinderopvangprofessionals, zowel gericht op je professionele ontwikkeling als op je persoonlijke groei konden bezoekers op het Scholingsplein terecht. Op dit plein kon je proeflessen en presentaties bijwonen over specifieke scholingen en de nieuwste vakliteratuur. Je kon zelf grasduinen in het aanbod, maar er was ook een live-helpdesk. Het Scholingsplein werd verzorgd door het nieuwe platform oo.nl.

Bewegend Leren Plein met dagelijks demonstraties over bewegingsonderwijs en bewegend leren.

Bewegend Leren Plein

Op het Bewegend Leren Plein waren dagelijks demonstraties over bewegingsonderwijs en bewegend leren. Dat je daarbij zelf ook niet stil kon blijven staan, sprak voor zich. Op het plein kon je deelnemen aan uiteenlopende praktische workshops, die je de volgende dag direct met je eigen groep kunt toepassen. Ook gaven verschillende organisaties hun visie op het actuele bewegingsonderwijs en bewegend leren.

Game Changers Clubhuis

Door actuele ontwikkelingen in de samenleving, met name de verregaande digitalisering, is de maatschappij volop in transitie. Dit heeft ook invloed op het onderwijs! Digitale geletterdheid maar ook het ontwikkelen van een moreel kader, burgerschap en nieuwe participatieve vaardigheden zijn cruciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. Om zo een passende plek in de samenleving en op de arbeidsmarkt te vinden. In het Game Changers Clubhuis gingen kinderen en volwassenen dagelijks aan de hand van twaalf actuele thema’s in dialoog over het onderwijs van nu en morgen. Laurentien van Oranje, founder van number 5 foundation en bestuurslid van FutureNL, leidt al vele jaren dialogen tussen volwassenen en kinderen. “Kinderen hebben nog maar weinig levenservaring. Maar ze hebben wel ándere kennis en ándere denkkracht dan volwassenen, en dat maakt hun inbreng juist zo interessant”, aldus prinses Laurentien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je als eerste nieuws ontvangen over de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)? Dat kan! Zodra wij updates hebben over het event sturen we je die graag toe! Schrijf je snel in.

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de nieuwsbrief van de NOT. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Partners