Artikel 13 april 2022

Verkiezing Leraar van het Jaar 2022: de in­schrij­ving is geopend

De winaars van de Leraar van het Jaar Verkiezing 2021

De inschrijving voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2022 is geopend. Tot en met 10 juni a.s. kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Dus ken jij een leraar die het verdient om Leraar van het Jaar te worden, dan ben jij aan zet!

Meld hem of haar hier aan voor de verkiezing.

Ambassadeurs voor de beroepsgroep

De vier winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector en krijgen een podium om hun inspiratie en innovatieve ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Zij werken vanuit vakmanschap aan het beste onderwijs voor hun leerlingen. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep en maakt deze de kwaliteit van de beroepsgroep zichtbaar. Volgens Chantal Goedertier, Leraar van het Jaar 2019 voor het speciaal onderwijs, mogen haar vakgenoten trots zijn op hun vak. ‘Als iemand je op een feestje vraagt wat je doet voor werk, zeg dan luid en duidelijk: ik ben leraar!’

Nomineer een leraar

Je kunt jouw favoriete leraar nomineren via dit formulier. Dit kan tot uiterlijk 10 juni 2022. Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie. Daarna kiest een beroepsjury van leraren 10 genomineerden per sector. Zij gaan door naar de volgende ronde, waarbij ze een brief en filmpje moeten maken. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deze winnaars worden op de Dag van Leraar op 5 oktober 2022 bekendgemaakt.

Houd de website in de gaten voor meer informatie. Of neem contact met ons op bij vragen.

Vriendelijke groeten,
namens alle Leraren van het Jaar,

Andrew Niemeijer
Christa Rietberg
Tingue Klapwijk
Mattijs van Mansfeld