Artikel, Persbericht 7 september 2021

NOT 2021 van 30 november tot en met 4 december in de Jaarbeurs én online

NOT 2021 - 30 november t/m 4 december 2021

Nationale Onderwijstentoonstelling 2021 wordt hybride editie

Utrecht, 6 september 2021 – Het grootste event voor onderwijzend Nederland, de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), is dit jaar zowel live als online te bezoeken. Het tweejaarlijkse evenement voor onderwijsprofessionals in het funderend onderwijs en professionals in de kinderopvang wordt dit jaar van 30 november tot en met 4 december gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De inschrijving start vandaag en de toegang is gratis.

‘De sleutel tot vernieuwend onderwijs en vernieuwende opvang’, zo luidt de doelstelling van de NOT. Deze editie is er onder andere veel aandacht voor de digitalisering binnen het onderwijs, die door de coronapandemie in een stroomversnelling is gekomen. Zo zijn er sessies over hoe het klaslokaal van morgen er uit ziet en wat daarbij komt kijken. Ook is er aandacht voor digitale tools, van AI tot VR, en van augmented reality tot hybride onderwijs. Maar ook andere thema’s krijgen uitgebreid de aandacht, zoals vernieuwend onderwijs en vernieuwende opvang, en de leer- en werkomgeving van de toekomst. Het meest actuele overzicht van het programma is te vinden op de website van NOT, www.not-online.nl.

Audrey Wilschut van de NOT: “De NOT is dit jaar relevanter dan ooit. Ons programma is ingericht op het inspireren en helpen innoveren van onderwijs en kinderopvang. In ons seminarprogramma hebben we een uitgebreide lijst van inspirerende sprekers en interessante onderwerpen. De Covid-19 crisis heeft grote impact op het onderwijs, maar biedt ook veel kansen voor onderwijsvernieuwing en dat laten we zien op NOT 2021.”

Ook deze editie is er een breed aanbod van exposanten aanwezig. Zij presenteren de allernieuwste ontwikkelingen in het onderwijsveld. Gezamenlijk spelen zij in op thema’s als Kinderopvang 2025, het Klaslokaal van de Toekomst, Hybride Onderwijs en de toekomst van digitalisering binnen het VO.

Wilschut: “De behoefte om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten tijdens events is groot en het beursteam van de NOT kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komende editie. De Jaarbeurs heeft alles op alles gezet om, in tijden van corona, live bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen te kunnen laten plaatsvinden. Voor al die voorbereidingen heeft de Jaarbeurs als eerste in ons land het Kiwa keurmerk voor haar coronamaatregelen ontvangen. Op www.jaarbeurs.nl/nl/veilig kun je de meest actuele informatie vinden. Zo zorgen we er samen voor dat jouw bezoek veilig is.”