Directeur ReadyTech verdachte in moord uit 1992

Deel

Gekopieerd

John W., directeur van online-trainingsbedrijf ReadyTech, is afgelopen zaterdag na een vlucht uit Amsterdam gearresteerd op luchthaven JFK in New York. De 58-jarige Amerikaan is opnieuw hoofdverdachte in een zaak uit 1992 rond de verwurging van Laurie Houts, de vriendin van W.'s toenmalige kamer- en studiegenoot. ReadyTech heeft zijn hoofdkantoor in het Californische Oakland en daarnaast een vestiging in Nieuwegein.

John W. is afkomstig uit de San Francisco Bay Area en woonde tijdens zijn studie samen met de vriend van Laurie Houts; zij werkte als computerprogrammeur bij Adobe. Volgens de recherche was hij verliefd op de vriendin van zijn huisgenoot en heeft hij haar uit jaloezie om het leven gebracht. John W. heeft voor de avond van de moord geen alibi.

Omdat de recherche vingerafdrukken van W. aan de buitenkant van Houts’ auto aantrof, stond W. in de jaren negentig twee keer als verdachte in de moordzaak terecht. Beide keren komt de jury niet tot een oordeel wegens onvoldoende bewijs en wordt de zaak geseponeerd. Eenmaal op vrije voeten verhuist W. naar Nederland.

In 2020 besluit een coldcaseteam in de VS geholpen door nieuwe technieken de zaak nog een keer tegen het licht te houden. De aanpak levert ook dna van W. op het wurgtouw op. Mocht W. schuldig worden bevonden, dan wacht hem een levenslange celstraf, zo melden Amerikaanse media.

In een verklaring die dinsdag werd uitgegeven noemt ReadyTech de arrestatie van zijn directeur een ‘schok voor ons allemaal’. Het bedrijf betuigt het ‘grootste medeleven met de betrokken families’ en voegt eraan toe dat ReadyTech een beroep doet ‘op de kracht van ons lange leidinggevende team om onze werknemers, onze klanten en ons bedrijf te steunen in deze periode’, aldus CNN.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen