Maak nu gratis kennis met ‘Ik leer lezen met Zwijsen’

Deel

Gekopieerd

Maak nu gratis kennis met ‘Ik leer lezen met Zwijsen’

Leren lezen wordt nu nog leuker met ‘Ik leer lezen met Zwijsen’! Deze nieuwe AVI-serie, bestaande uit 18 titels, vormt hét complete basispakket voor beginnende lezers op AVI Start t/m AVI E4.

Over deze serie
Als kinderen leren lezen gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar goed leren lezen betekent ook: veel leeskilometers maken. Als leesspecialist in het basisonderwijs kunnen we het belang van goed kunnen lezen en leren lezen niet genoeg benadrukken. Het is letterlijk en figuurlijk het fundament waar je jouw toekomstkansen in het verdere leven op baseert. Daarom ontwikkelde Zwijsen in samenwerking met leerkrachten en boekhandels de compleet nieuwe AVI-serie ‘Ik leer lezen met Zwijsen’. Met de boeken in deze serie oefenen kinderen zelf met lezen aan de hand van grappige, spannende en vooral herkenbare verhaaltjes. Bekende schrijvers en illustratoren zoals onder andere Paul van Loon, Manon Sikkel, Hugo van Look en Mark Janssen werkten aan de serie mee.

“Het moment waarop je voor het eerst iets kunt lezen is een van de grootste ontdekkingen van je leven en de start van leesplezier. Dat moeten we vasthouden met leuke en uitdagende boeken”
– Paul van Loon

Leesplezier begint hier
De serie groeit mee met de leesvaardigheid van het kind en bestaat uit verschillende thema’s. Zo kunnen kinderen de verhalen ‘Kom mee naar mijn huis’ en ‘Mees gaat met de bus’ vanaf het begin meteen helemaal zelf lezen. Dit zijn de eenvoudigste boeken in de serie en bevatten losse woorden in de illustraties en ene paar korte zinnetjes. De overige 16 boeken zijn echte leesverhalen over piraten, robots, dansen, detective, dieren, gamen, avontuur, school en humor waar de nieuwbakken lezer veel plezier aan zal beleven. Bij elk boek verschijnt bovendien een werkblad met leuke opdrachten over het verhaal. Een fijne manier om in de klas te toetsen of kinderen ook begrijpen wat ze hebben gelezen. Op deze manier stimuleer je ook het leesbegrip van je leerlingen.

Gratis kennismakingsboekje
Deze nieuwe serie verschijnt pas in februari 2023, maar als bezoeker van de NOT kun jij alvast kennismaken! Alle bezoekers van onze stand ontvangen namelijk gratis het boek ‘een pup in de klas’. Dit grappige schoolverhaal is geschreven op AVI M3 en vertelt het verhaal van Juf San en haar jonge pup. Wat gebeurt er als er een jonge pup in de klas is? En hoe houden de kinderen deze speelse hond verborgen voor de strenge juf Lin? Leuk extraatje: bij dit kennismakingsboekje kun je direct een doeblad downloaden.

Meer lezen?
Zwijsen biedt leesmethoden en -boeken voor school én thuis, voor groep 1 t/m 8, waarmee je het leren lezen mét plezier optimaal ondersteunt. Met Veilig leren lezen voor groep 3, Estafette voor groep 4 t/m 8 en het rijke aanbod van boeken voor elke leeftijd en voor alle leesvormen. Of het nu gaat om samenlezen, tutorlezen, duolezen of groepslezen. Met de boeken voor vrij lezen, series voor moeilijke lezers en toneellezen, maak je van lezen elke dag weer een feestje!

Jij komt toch zeker ook naar de NOT? Registreer je hier voor gratis toegang.

Gerelateerde artikelen