Zoetermeerse samenwerking tegen krapte op ict-markt

Deel

Gekopieerd

MBO Rijnland, de Haagse Hogeschool, de gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven slaan de handen ineen om meer en betere leerplekken te creëren in Zoetermeer en omstreken. Zo moet de krapte op de arbeidsmarkt afnemen en talentontwikkeling in die regio worden aangejaagd.

De samenwerking richt zich op professionals in de sectoren ict, techniek en welzijn & zorg. De samenwerkende partijen zetten zich in om een leven lang ontwikkelen, de aansluiting van opleidingen, en vernieuwend (hybride) onderwijs in Zoetermeer en de regio te verbeteren. Dat moet onder andere meer uitstroom van ict-professionals opleveren.

Nadat eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst werd getekend, is er nu een uitvoeringsagenda opgesteld. Daarin is voor drie jaar vastgelegd hoe het beroepsonderwijs in ict, techniek en welzijn & zorg worden verdiept en verbreed om beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt. 

MBO Rijnland heeft 12 vestigingen in zeven verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt het ook voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vwo, havo en vmbo-t). Het telt 17.000 studenten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen