Opleiding, Advies & Beleid - Hal 3

Als onderwijsheld of held in de kinderopvang wil je je blijven ontwikkelen! Het segment Opleiding, Advies & Beleid richt zich op zowel de professionele ontwikkeling als persoonlijke groei van onderwijs- en kinderopvangprofessionals.

In leernetwerken in school, bovenschools en, zo nodig, samen met het bedrijfsleven en andere organisaties werken scholen en kinderopvangorganisaties aan (verdere) professionalisering. Van bij- en nascholing voor de individuele leraar, schoolleider, pedagogisch medewerker tot (verdere) professionalisering van het gehele team! De NOT 2023, ‘Voor ontwikkeling én groei’. Kom jij ook?

Registreer je voor gratis toegang

Scholingsplein: Leer*Lach*Ontwikkel

Op zoek naar een overzicht van alle scholingsmogelijkheden en vakliteratuur voor onderwijs- en kinderopvangprofessionals, zowel gericht op je professionele ontwikkeling als op je persoonlijke groei? Wil je proeflessen en presentaties bijwonen over specifieke scholingen en de nieuwste vakliteratuur? Kom dan naar het Scholingsplein!

Je vindt er tevens een live-helpdesk waar je – onder meer via een speciaal ontwikkelde tool – informatie krijgt over welke financieringsmogelijkheden voor scholing bij jouw situatie passen, welke subsidieregelingen je in aanmerking komt en hoe je toestemming vraagt aan je leidinggevende.

Het Scholingsplein op de NOT wordt verzorgd door het nieuwe platform oo.nl.  

Ja, ik kom ook

Game Changers Clubhuis

De maatschappelijke transitie, en met name de verregaande digitalisering, heeft vanzelfsprekend invloed op het onderwijs. Digitale geletterdheid maar ook het ontwikkelen van een moreel kader, burgerschap en nieuwe participatieve vaardigheden zijn cruciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. Om zo een passende plek in de samenleving en op de arbeidsmarkt te vinden. In het Game Changers Clubhuis gaan kinderen en volwassenen aan de hand van twaalf actuele thema’s in dialoog over het onderwijs van nu en morgen.
Laurentien van Oranje leidt al vele jaren dialogen tussen volwassenen en kinderen. “Kinderen hebben nog maar weinig levenservaring. Maar ze hebben wel ándere kennis en ándere denkkracht dan volwassenen, en dat maakt hun inbreng juist zo interessant”, aldus prinses Laurentien.

Registreer gratis

Leerzame en inspirende pre­sen­ta­ties en sessies

In hal 3 kun je in het theater van de Academie ‘Voor ontwikkeling én groei’ je licht opsteken bij tal van interessante sessies als ‘Bewust voor de klas’ door Patrice van Zimmeren, ‘Hoe is het om influencer én leerkracht te zijn?’ door Meester Jesper en ‘Meester Marks Survival-lezing: Zo kom je heelhuids het schooljaar door’.

In Studielokaal 04 laten aanwezige deelnemers als CNV, PEPP-R en Levanimo van zich horen en inspireren je tijdens workshops over de thema’s ‘coaching, begeleiding en opleiding’, ‘leven lang ontwikkelen’ en ‘bekwaamheid leraar’.

Bekijk het programma