Technologie & ICT - Hal 2

Technologie & ICT zijn inmiddels fundamenten waarop het onderwijs steunt. Daarom zie je op de NOT 2023 voor het eerst het EdTech College en het EdTech Lab, waar je een volledige update krijgt over de digitale transformatie binnen het onderwijs.

EdTech staat voor onderwijs dat verbeterde leeroplossingen biedt door de toepassing van nieuwe technologie. Deze transformatie maakt het onderwijs flexibeler, gebruiksvriendelijker, productiever en gemakkelijker toegankelijk.

Meld je aan voor gratis toegang

EdTech College en EdTech Lab

Befaamde sprekers als Erik Scherder (neuropsycholoog), Kristina Dervojeda (senior manager bij PwC), Laurens Vreekamp (oprichter Future Journalism Today Academy en auteur The Art of AI) en Jim Stolze (AI Educator en tevens dagvoorzitter) betreden het podium van het EdTech College en delen hun visies, kennis en ervaringen tijdens de NOT. Iedere beursdag staat er een ander specifiek en actueel thema centraal.

In het EdTech Lab zie je innovatieve producten en diensten van startups. Stuk voor stuk jonge, ambitieuze ondernemers met de rotsvaste overtuiging dat hún idee, product of dienst dé oplossing biedt voor een belangrijk onderwijsvraagstuk. ’s Middags pitchen deze startups in het EdTech College.

Dagthema's EdTech College

Studielokaal 03 – Technolgie & ICT

Ben je op zoek naar good practises en learning over onderwijstechnologie en ict? Kom dan naar het seminarprogramma in Studielokaal 03 in hal 2, waar aanwezige exposanten hun kennis en laatste inzichten delen. Je krijgt er ongetwijfeld bruikbare tips te horen!

Programma Studielokaal 03

Innovatie Tunnel

De NOT staat elke editie weer bol van de onderwijsinnovaties!

Komende editie dingen maar liefst 36 innovaties mee naar de juryprijzen en de publieksprijs van de NOT Innovatie Award. De winnaars worden op dinsdag 24 januari op de beursvloer bekend gemaakt. Alle innovaties overzichtelijk bij elkaar zien? Kom dan naar de Innovatie Tunnel in hal 2.

Overzicht innovaties

Wie ga je ontmoeten in hal 2?

In hal 2 tonen belangrijke aanbieders als Prowise, ParnasSys en Your Safetynet hun beschikbare onderwijstechnologieën en ict-producten en diensten.  School voor de Toekomst is ook weer present, hier zie je leerlingen van OBS West uit Capelle aan den IJssel aan het werk.

Aanwezige exposanten - hal 2

Winactie School voor de Toekomst

Wil je met je klas op zaterdag 28 januari 2023 een dag les krijgen in de School voor de Toekomst? Doe dan mee aan deze actie!

Johan Hof:

‘In de School voor de Toekomst demonsteren we een Adventure Learning Classroom. In het binnenlokaal gaan we aan de slag met Sphero robots, bouwen met LEGO, vliegen met drones, virtual en augmented reality en de beweegvloer, koken, dansen met Nintendo en nog veel meer. In het buitenlokaal leren we in een speciaal buitenlokaal dat voor de beurs wordt ingericht.

Omschrijf samen met je klas waarom jullie graag een dag les willen krijgen in de School voor de Toekomst en schrijf een stukje over hoe de toekomstige school er volgens jullie uit komt te zien.

Uit alle ingezonden verhalen maken we een selectie, op basis van originaliteit én creativiteit. Uit de geselecteerde verhalen trekken we via een loting één winnaar en die verwelkomen we graag tijdens de NOT in Utrecht.

Alle groepen 7 en 8 van het PO mogen meedoen aan deze actie. We geven les van 10:00 tot 14:00 uur en vervoer moet zelf verzorgd worden. Voor de kerstvakantie maken we de winnaar van deze wedstrijd bekend!”

De verhalen mogen gemaild worden naar: johanhof@deklasvoordetoekomst.nl