19 januari 2021

Almere broedt op ict-broedplaats

Almere wil in mei dit jaar een ICT Field Lab openen met als doel onafhankelijke om- en bijscholings-initiatieven tot ict’er te huisvesten. Ook kunnen mkb’ers en zzp’ers hun ict-vraagstuk laten oplossen door de ict-studenten van de onderwijsinstelling.

Flevoland kampt nog steeds met grote tekorten aan geschoold ict-personeel en ziet tegelijk meer werkzoekenden als gevolg van de coronacrisis. Reden voor de provincie om in mei een ICT Field Lab in Almere Buiten te openen, een voorziening waar jong en oud terecht kunnen om iets met ict te doen. De broedplaats wordt gevestigd in MBO College Almere. Dat is één van de drie opleidingslocaties van het ROC van Flevoland. 

Het ICT Field Lab biedt omscholingstrajecten aan die worden ontwikkeld in samenwerking met marktpartijen. De opleidingen zijn bedoeld voor personen met een uitkering, die binnenkort hun baan kwijtraken of interesse hebben in een ict-baan. De ambitie van de gemeente Almere is om zoveel mogelijk inwoners naar werk te begeleiden. Dat gebeurt in samenwerking met het UWW. 

In oktober vorig jaar vond een pilot voor dit omscholingstraject plaats. In acht weken tijd zijn vijftien deelnemers, geworven door het UWV, door ict-opleider Fastlane omgeschoold tot front-end developer. In het voorjaar wordt hier een vervolg aan gegeven door twee nieuwe opleidingen (cloudspecialist of support-medewerker) te introduceren. De exacte invulling hiervan, zoals de startdatum, de duur van de opleiding en de externe opleider, wordt nog vormgegeven.

Lees het volledige artikel op computable.nl