10 mei 2021

Edtech-bedrijf Studeersnel haalt 50 miljoen dollar op

De Amsterdamse scale-up Studeersnel.nl (in het buitenland actief onder de naam Studocu) heeft in een zogeheten Series B-financieringsronde vijftig miljoen dollar opgehaald bij Partech. Dit is een investeringsmaatschappij met kantoren in San Francisco en Parijs. Studeersnel levert een educatieve tech (edtech)-oplossing in de vorm van een platform waar studenten kennis kunnen uitwisselen.

Met het opgehaalde kapitaal wil Studeersnel internationaal verder uitbreiden. Het bedrijf claimt een bereik te hebben van vijftien miljoen studenten verdeeld over tweeduizend universiteiten en hogescholen in ruim zestig landen. Ultieme doel is om wereldwijd alle naar schatting tweehonderd miljoen studenten in het hoger onderwijs te bedienen.

De online-contentbibliotheek van Studeersnel is gebouwd vanuit de studentenkamers van de vier oprichters in Delft. Tijdens hun studententijd bedachten zij in 2013 dat het verzamelen van het nuttige studiemateriaal van medestudenten efficiënter kon, namelijk via een online-platform. In zo’n omgeving, Studeersnel gedoopt, kunnen studenten onderling hun studiemateriaal, zoals college-aantekeningen, samenvattingen en oefenmateriaal, delen om kennis uit te wisselen om zo efficiënt mogelijk te studeren.

De oprichters wisten eerder investeerders te interesseren en konden daarmee uitbreiden naar Australië, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Omdat daarvoor een internationale naam nodig is, is in het buitenland voor Studocu gekozen.

Lees het volledige artikel op computable.nl