27 september 2021

Fontys en ACA IT-Solutions sluiten educatiepact

Fontys Hogeschool ICT en ACA IT-Solutions zijn een vierjarige verbintenis aangegaan. Als onderdeel hiervan gaan de hogeschool en de Eindhovense it-dienstverlener gezamenlijk projecten en onderzoeken opzetten. Doel is studenten beter voor te bereiden op het latere werken in de beroepspraktijk.

De samenwerking is een onderdeel van het ‘Partner in Education’-programma van Fontys Hogeschool ICT. De school wil door samen te werken met partners uit het bedrijfsleven ict-onderwijs bieden dat beter aansluit op de praktijk.

Volgens Geert Rademakers, directeur van ACA-IT-Solutions is het belangrijk om de samenwerking op te zoeken, in de it-branche en in de regio Eindhoven. ‘Het bevordert de groei van ons allen. De studenten dagen ons uit met hun frisse blik en inzet van nieuwe technieken en het helpt hen de stap te maken naar het bedrijfsleven.’ Naast het gezamenlijk opzetten van projecten en onderzoeken kunnen Fontys-studenten stage lopen bij ACA. 

Eerder dit jaar liep er een gemeenschappelijk onderzoek waarbij een groep Fontys-studenten samen met cybersecurityspecialisten van ACA IT-Solutions de impact van open source intelligence (osint) op de cyberveiligheid van organisaties in kaart brachten.

Geert Rademakers (directeur ACA IT-Solutions) en Frens Vonken (directeur Fontys Hogeschool ICT) ondertekenden het convenant.

Lees het volledige artikel op computable.nl