11 augustus 2021

Google-dienst blijft geschikt voor onderwijs

Google Workspace for Education, een pakket online-diensten vergelijkbaar met Microsoft Office, blijft geschikt voor het Nederlandse onderwijs. Ook de laatste belemmeringen voor het gebruik van deze Google-dienst zijn weggenomen.

Het techbedrijf is hard bezig een groot aantal technische en organisatorische maatregelen te treffen om aan de AVG te voldoen. Google wordt, net als Microsoft, verwerker voor de diagnostische gegevens. Dat wil zeggen dat Google gegevens over het individuele gebruik alleen nog maar voor drie doelen mag verwerken, namelijk het leveren, beveiligen en up-to-date houden van zijn diensten. 

Google mag de gegevens van de scholieren en studenten niet verwerken voor reclame, marketing, profilering of big-data-analyses. Google gaat voor zakelijke en educatieve klanten ook een verwerkersversie ontwikkelen van de Chromebooks en de Chrome-browser.

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven en haar ambtgenoot Arie Slob meldden begin juli al dat de twee onderwijscoöperaties Surf en Sivon met Google tot overeenstemming waren gekomen. Alle maatregelen zijn thans beschreven in het ‘Update DPIA’-rapport.

Lees het volledige artikel op computable.nl