13 januari 2022

Infor stoot weer deel af: bibliotheek-tak naar Axiell

Na eerder al de enterprise asset management (eam)-activiteiten aan het Zweedse Hexagon te hebben verkocht, doet Infor nu de bibliotheeksoftware van de hand. Het eveneens uit Zweden afkomstige Axiell rondt de overname van Infor Library & Information Solutions af in februari. Een verkoopsom is niet gemeld. Axiell uit Lund levert software en it-diensten aan de culturele sector.

Infor Library & Information Solutions, voorheen bekend als een activiteit van het Canadese Geac (in 2006 gekocht door Infor), is altijd een vreemde eend in de bijt geweest in het Amerikaanse enterprise resource planning (erp)-softwareconcern. Het voerde een eigen koers met eigen software voor bibliotheken, archieven en musea, gebaseerd op Caché, het databasemanagementsysteem van Intersystems. Als zelfstandige kleine business-unit is het actief in met name Canada, Frankrijk en Nederland alsook klanten in Australië, België, Griekenland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Al jaren was het de vraag wanneer het onderdeel zou worden afgestoten, maar Infor hield de bibliotheekdivisie binnenboord vanwege de sterk branchegerichte focus van het softwareconcern. Die strategie is met de nieuwe (volledig) eigenaar Koch Industries recent aangescherpt tot de industriële productie en de zorgsector. Niet-kernactiviteiten, zoals bibliotheeksoftware, worden in de etalage gezet.

Lees het volledige artikel op computable.nl