12 november 2020

Opleidingsfonds TechMeUp stimuleert it-omscholing

Studenten die zich laten omscholen bij zes particuliere it-opleiders kunnen een studievoorschot tussen de 2.500 euro en 7.500 euro tegemoet zien. Daarin voorziet het opleidingsfonds TechMeUp. De toekomstige it’ers betalen het bedrag na het vinden van een baan rentevrij terug. In het fonds zit 375.000 euro, afkomstig van ngo’s, de overheid en het bedrijfsleven.

Omscholing is kostbaar. Naast opleidingskosten hebben omscholers vaak te maken met extra uitgaven, zoals kinderopvang- of reiskosten. Iets wat omscholing voor bepaalde groepen onbereikbaar maakt. Het TechMeUp-fonds wil deze financiële barrière doorbreken voor omscholers. Het biedt studenten die een studie volgen aan één van de zes geselecteerde particuliere opleiders een rentevrij studievoorschot van maximaal 7.500 euro. Dit betalen de toekomstige it’ers af na afronding van het opleidingstraject, wanneer ze in dienst zijn.

TechMeUp wil in het eerste jaar 150 it-talenten voorzien van een studievoorschot. Hiervoor is een half miljoen euro nodig. Momenteel beschikt het fonds over 375.000 euro aan financiering, afkomstig van ASML Foundation, Exact Foundation, Rabobank Amsterdam, StartupAmsterdam, CA-ICT, SIDN, Sofronie, Instituut Gak en Gemeente Amsterdam. Het opleidingsfonds streeft ernaar om in de komende twee jaar twee miljoen euro op te halen.

Momenteel zijn de particuliere it-opleiders Codam, Growth Tribe, Ironhack, TechGrounds, Techionista en Winc Academy aangesloten bij TechMeUp. Het fonds hoopt in de komende periode meer opleidingsinstellingen toe te voegen.

Lees het volledige artikel op computable.nl